Hlohovec zmení územný plán pre novú investíciu, má priniesť 500 nových pracovných miest

NETKY.SK • 28 Február 2017, 14:56 • 2 min
Hlohovec zmení územný plán pre novú investíciu, má priniesť 500 nových pracovných miest

HLOHOVEC - Poslanci hlohovského mestského zastupiteľstva (MsZ) odštartovali proces obstarania zmien a doplnkov územného plánu (ÚP) v súvislosti s plánovanou investíciou spoločnosti Plastic Omnium Auto Exteriors, s.r.o., v priemyselnom parku v mestskej časti Šulekovo. Investícia v objeme 50 miliónov eur by mala priniesť 500 nových pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Závod na výrobu plastových komponentov pre automobilový priemysel bude zameraný na dodávanie dielov pre budúcu automobilku Jaguar Landrover v Nitre a PSA Groupe Slovakia v Trnave. Zámerom investora je rozšíriť súčasnú prevádzku o dve nové výrobné haly. Plánujú tiež vybudovať administratívne priestory a parkovisko s asi 240 parkovacími miestami pre nákladnú aj osobnú dopravu. Investícia by mala odštartovať výstavbou prvej z dvoch nových hál už v roku 2017, v nasledujúcom roku budú v novej hale montované výrobné technológie.

 

Poslanci MsZ v diskusii na mimoriadnom zasadnutí, ktoré sa uskutočnilo v pondelok 27. februára, otvorili aj tému zvýšenej dopravnej zaťaženosti, ktoré investícia prinesie.

 

"Investor spolu s vedením mesta budú hľadať riešenie, ktoré tento vplyv minimalizuje. Zástupcovia Plastic Omnium predstavili možný model segmentácie dopravy v časoch mimo dopravnej špičky. Uviedli tiež, že ich spoločnosť podporuje alternatívne spôsoby dopravy zamestnancov na pracovisko – okrem tradičných zvozových autobusov napríklad aj cyklodopravu," uviedla Hrinková Siebenstichová.

 

Úhradu všetkých nákladov súvisiacich s obstarávaním a spracovaním zmien a doplnkov územného plánu mesta bude znášať záujemca o zmenu ÚP.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies