Hlohovec zdolal Borac 36:23, krok od historického úspechu

NETKY.SK • 13 Október 2013, 09:55 • 2 min
Hlohovec zdolal Borac 36:23, krok od historického úspechu

HLOHOVEC - Slovenská hádzaná môže mať v 3. kvalifikačnom kole až dvojnásobné zastúpenie - do Pohára EHF v tejto fáze vstúpi aj majstrovský Tatran Prešov.

slovakia

left justify in out

Hádzanári úradujúceho slovenského vicemajstra HC Sporta Hlohovec vyhrali v sobotňajšom prvom zápase 2. kvalifikačného kola Pohára EHF doma nad bosnianskym tímom RK Borac m:tel Banja Luka jednoznačne 36:23. Odveta je na programe v nedeľu od 18.00 h opäť na palubovke Sporty.
Zverenci trénera Martina Liptáka odštartovali sľubne a hneď v úvode si vypracovali náskok 4:1. Rovnaký odstup od súpera si domáci držali aj v ďalších minútach - po štvrťhodine hry svietilo na ukazovateli skóre 8:5. V 20. minúte ale už Sporta odskočila na 10:5 a do kabín napokon odchádzala s jasným sedemgólovým náskokom.
Aj po zmene strán Hlohovec dominoval, v 37. minúte viedol už 20:11 a desať minút pred koncom 29:18. Sporta zvládla bez problémov aj koncovku a pohodlne dokráčala k výraznému víťazstvu, ktoré ju pred odvetou pasuje do pozície jasného favorita na postup.
Hlohovec je tak iba krôčik od najvýraznejšieho úspechu na európskej scéne v klubovej histórii. Doteraz dvakrát stroskotal v Pohári EHF v prvom kole a raz sa v niekdajšom PVP prebojoval do druhého kola. Slovenská hádzaná môže mať v 3. kvalifikačnom kole až dvojnásobné zastúpenie - do Pohára EHF v tejto fáze vstúpi aj majstrovský Tatran Prešov.

Pohár EHF, muži - 2. kvalifikačné kolo, prvý zápas: HC Sporta Hlohovec - RK Borac m:tel Banja Luka 36:23 (15:8) Zostavy: Sporta: Žernovič, Kašťák, Olejár – Mazur 5, Laho 3, Takáč 2, Baláž 2/1, Kucher 3, Petrov 1, Ďuriš 7, Miženko, Čačič 3, Mažár, Dudáš 4, Zaťko 6/1. Najviac gólov Boracu: Trivudza 6, Jankovič 4. Rozhodovali: Katsikis, Michailidis (obaja Gréc.), vylúčení: 1:5, 7m hody: 3/2 - 2/2, 1300 divákov.
Hlasy po zápase: Martin Lipták, tréner Hlohovca /zdroj: sporta.sk/: "Od začiatku oceňujem dobrý prístup a nasadenie tímu. Hoci sme urobili niekoľko zbytočných chýb, boli sme trpezliví, neplašili sme sa za každú cenu a vydobyli si rozhodujúci náskok. S výsledkom som spokojný, pred odvetou máme dobrú východiskovú pozíciu, ale ešte nie je koniec, sme len v polčase. Borac nás neprekvapil, mali sme o ňom dostatok informácií, novou tvárou bol len brankár Blaževič, no aj na neho chlapci našli recept. Chcem sa poďakovať skvelým fanúšikom, boli našim ďalším hráčom, hnali nás dopredu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies