Hlinovi sa nepáči, že účasť ministrov na interpeláciách má určiť premiér

NETKY.SK • 19 September 2013, 15:09 • 2 min
Hlinovi sa nepáči, že účasť ministrov na interpeláciách má určiť premiér

BRATISLAVA – Zmeny rokovacieho poriadku, ktoré pripravuje strana Smer-SD, zásadne zasiahnu do možností tlmočiť informácie či už od ľudí alebo poslancov predstaviteľom vlády.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to nezaradený poslanec Alojz Hlina. "Zdá sa, že Smer-SD sa bojí," skonštatoval Hlina na dnešnom krátkom brífingu v Národnej rade (NR) SR. Zmena rokovacieho poriadku podľa Hlinu prinesie novinku, na základe ktorej bude predseda vlády určovať, ktorý člen vlády bude na interpeláciách. "Nám sa môže napríklad stať, že na interpelácie bude chodiť minister Dušan Čaplovič a my budeme interpelovať len jeho," opísal Hlina.

Poslanec sa pritom už niekoľkokrát dožadoval, aby na interpeláciách bola prítomná celá vláda alebo aspoň minister, ktorého chcel interpelovať. Podľa Hlinu tak už začínalo hroziť, že interpelácie budú vyzerať tak, ako by mali, a preto prichádza Smer-SD s takouto úpravou rokovacieho poriadku.

Pripravované zmeny sa Hlinovi nepáčia, preto chce v stredu budúci týždeň (25. 9.) zorganizovať pre budovou úradu vlády akciu, ktorá umožní ľuďom predniesť ich vlastné podnety. Teda to, čo by sa chceli opýtať predstaviteľov vlády. Následne Hlina niektoré z nich predloží na interpeláciách vláde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies