Hlinovi sa nepáči postup GP v kauze murovania pred Pohotovosťou

NETKY.SK • 2 September 2016, 12:11 • 2 min
Hlinovi sa nepáči postup GP v kauze murovania pred Pohotovosťou

BRATISLAVA - Predsedovi KDH Alojzovi Hlinovi sa nepáči postup Generálnej prokuratúry SR v kauze jeho murovania pred nebankovou spoločnosťou Pohotovosť.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol dnes na brífingu, v septembri minulého roku čelil obvineniu za prečin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo nebytovému priestoru. Na konci septembra 2015 okresný prokurátor však obvinenie zrušil ako nenáležité. "Na Vianoce som dostal vianočný darček, list z generálnej prokuratúry, kde sa tvrdí, že to bolo nesprávne a má sa to vyšetriť znovu," povedal Hlina. Podľa neho nasledovalo mimoriadne hektické vyšetrovanie. "Pred voľbami úkony gradovali," povedal s tým, že podľa jeho informácií existoval záujem, aby bola pred parlamentnými voľbami v prípade podaná obžaloba. Po voľbách podľa Hlinu v prípade nastal útlm. "Spis sa stal zaujímavý po tom, čo som ohlásil kandidatúru na predsedu KDH," vyhlásil Hlina. Stanovy hnutia pritom deklarujú, že člen, na ktorého je podaná obžaloba, má pozastavené členstvo.


V júli tohto roku okresný prokurátor postúpil prípad Okresnému úradu Bratislava s tým, že nejde o trestný čin. V rámci trojdňovej lehoty sa však proti rozhodnutiu odvolala spoločnosť Pohotovosť, preto spis posunuli na generálnu prokuratúru. "Môj spis je teraz na generálnej prokuratúre v šuplíku a vyjadrujem obavu, že bude slúžiť na vydieranie mňa a KDH," uviedol Hlina s tým, že ak bude v prípade podaná obžaloba, KDH ostane bez predsedu, čo hnutiu znemožní vykonávať politickú prácu. Hlina zdôraznil, že verí, že generálny prokurátor Jaromír Čižnár nemá s postupom v prípade nič spoločné, mal by však preveriť väzby niektorých zamestnancov prokuratúry na úžernícke nebankové skupiny. Podľa neho totiž vykonávajú nadprácu v ich prospech. "Ja sa vydierať nenechám," dodal.


Polícia 3. septembra 2015 zatkla vtedajšieho poslanca Alojza Hlinu, pretože v Bratislave staval múr pred nebankovou spoločnosťou Pohotovosť poskytujúcou pôžičky. V pobočke spoločnosti bola vtedy jedna zamestnankyňa. Múr pred filiálkou spoločnosti začal podľa vlastných slov budovať, pretože firma požičiava peniaze bez licencie od Národnej banky Slovenska (NBS). Hlinu preto polícia začala stíhať za dva trestné činy na slobode.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies