Hlina zakladá stredovú politickú stranu Občania

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 16:53 • 2 min
Hlina zakladá stredovú politickú stranu Občania

BRATISLAVA - Nezávislý poslanec Alojz Hlina začína zbierať podpisy na založenie politickej strany, podľa zákona ich potrebuje najmenej 10-tisíc. Pôjde o stredovú stranu a bude sa volať Občania, píše portál sme.sk.

slovakia

left justify in out

"Je čas, aby občania mali svoju stranu, lebo tu už má všelikto svoju stranu, len občania nie," povedal Hlina portálu. Vraví, že na Slovensku sú často extrémne ľavicové i pravicové strany, "ale stred, ktorý žijeme, tu vlastne nemá poriadne zastúpenie".

Nosnou myšlienkou Občanov má byť podľa Hlinu občiansky princíp a spravodlivosť. "Chcem raz žiť v krajine, kde sa nemusíte narodiť v zlatej kolíske na hradnom kopci, ale pokojne v Medzilaborciach. Ale pokiaľ ste najlepší, tá krajina vám dovolí uspieť," cituje ho portál. Ďalším princípom má byť podľa poslanca pomoc slabým a nevládnym. Hlina hovorí, že chce s financovaním strany začať zo svojich prostriedkov, postupne však očakáva, že sa k nemu pripoja ďalší ľudia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies