Hlina: Voľby do VÚC dopadli dobre pre Slovensko, opozíciu i pre KDH

NETKY.SK • 11 November 2017, 20:30 • 2 min
Hlina: Voľby do VÚC dopadli dobre pre Slovensko, opozíciu i pre KDH

ZVOLEN – Voľby do vyšších územných celkov (VÚC) dopadli dobre pre Slovensko, opozíciu i pre Kresťanskodemokratické hnutie (KDH).

slovakia

left justify in out

Na sobotňajšej tlačovej konferencii po zasadnutí celoslovenskej Rady KDH vo Zvolene to uviedol jeho predseda Alojz Hlina. „KDH uspelo z pohľadu volieb poslancov, dá sa povedať, absolútne. Ak sa nemýlim, každý druhý, ktorého sme nominovali, uspel, čo je naozaj kľúčový ukazovateľ,“ podotkol Hlina s tým, že v súčasnosti prebiehajú intenzívne rokovania na úrovni krajov, s kým bude KDH spolupracovať. „Máme veľkú zodpovednosť a verím, že to nepokazíme,“ dodal.

 

Podľa slov podpredsedu hnutia Milana Majerského a novozvoleného predsedu Prešovského samosprávneho kraja sa VÚC musia zmeniť, aby slúžili ľuďom. „Na tom budeme úpenlivo pracovať. Nielen ja, ale určite i ostatní. V piatok (10.11.) sme mali stretnutie všetci predsedovia, ktorí sme boli zvolení, a dohodli sme sa, že v krátkej dobe podpíšeme memorandum slušného župana,“ povedal Majerský a doplnil, že cieľom tohto kroku je zlepšiť transparentnosť a charakternosť každého predsedu, ktorý bude reprezentovať svoj kraj.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies