Hlina smeruje na rokovanie vlády s cieľom klásť otázky

NETKY.SK • 6 August 2013, 10:50 • 2 min
Hlina smeruje na rokovanie vlády s cieľom klásť otázky

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina (nezaradený) by sa chcel zúčastniť na rokovaní vlády a interpelovať ministrov. S možnosťou prísť na zasadnutie kabinetu oslovil Hlina priamo premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Dôvodom jeho iniciatívy sú udalosti z júla, keď chcel Hlina interpelovať niektorých ministrov v rámci riadneho rokovania parlamentu. Členovia kabinetu však v rokovacej sále neboli (ich prítomnosť prikazuje rokovací poriadok) a Hlina odmietol svoje dotazy odkazovať na diaľku. "Som pripravený na kompromisné riešenie, to znamená, že interpelácie predložím vašim ministrom priamo na rokovaní vlády. Interpelácie, ktoré plánujem predložiť, majú mimoriadne závažný charakter a nestrpia odklad," upozorňuje Hlina.

Alojz Hlina požiadal o možnosť zúčastniť sa na rokovaní vlády premiéra už dávnejšie. Rokovací poriadok vlády SR to podľa jeho slov umožňuje. "Od zaslania mojej žiadosti bolo len jedno rokovanie vlády (10. 7.), na ktorom sa však premiér nezúčastnil kvôli tragickým udalostiam v Afganistane. Preto som aj ja svoj avizovaný záujem zúčastniť sa na tomto rokovaní vlády odvolal," vysvetľuje poslanec.

Najbližšie rokovanie kabinetu sa bude konať na budúcu stredu (14. 8.) a práve vtedy by chcel Hlina pred ministrov predstúpiť. "Nakoľko som do dnešného dňa od sekretariátu pána premiéra nedostal žiadnu odpoveď na môj list, považujem to za vyjadrenie postoja, že neexistujú dôvody na zamietnutie mojej žiadosti o účasť na rokovaní vlády SR. Ako poslanec parlamentu oficiálne týmto oznamujem, že sa budem chcieť zúčastniť zasadnutia vlády 14. augusta 2013 a predniesť na ňom ústne interpelácie na ministrov SR a jednu interpeláciu na premiéra SR pána Roberta Fica," dodal Hlina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies