Hlina: Slávne ESO začína fungovať

NETKY.SK • 27 September 2014, 14:26 • 2 min
Hlina: Slávne ESO začína fungovať

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák predložil v apríli 2012 materiál ESO na rokovanie vlády v ktorom okrem iného skonštatuje, že štátna správa má v zásade nadbytok kancelárskych priestorov.

slovakia

left justify in out

V materiáli ESO sa okrem iného píše: Pri optimálnom usporiadaní a za dodržania všetkých parametrov, by sa minimálna plocha na pracovníka mala pohybovať na úrovni 6 - 8 m2 na pracovníka. V podmienkach analyzovaných orgánov štátnej správy pripadalo na jedného zamestnanca prvostupňového orgánu až 15,9 m2 kancelárskych priestorov a na zamestnanca druhostupňového orgánu pripadalo až 15 m2 plochy. Obe tieto hodnoty sú na úrovni dvojnásobku hornej hranice optimálnej plochy.
      

Vláda tento materiál schválila dňa 27.4.2014 a poverila ministra vnútra v tom konať. A ako konal Robert Kaliňák?
      

Média dnes informujú, že MV si prenajalo ďalšie kancelárske priestory pre úradníkov za cca 28 000 eur mesačne. Za celú dobu nájmu to predstavuje sumu približne 3.000.000 eur (90.000.000 korún).
      

Je potrebné ešte doplniť údaj z odpovede na moju interpeláciu. Ministerstvo vnútra sídli v troch budovách a na samotnom ministerstve majú prebytok kancelárskej plochy, nakoľko prepočet plocha/zamestnanec je niekde na úrovni 13,2 m2 na jedného zamestnanca.
      

Tomu sa hovorí ESO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies