Hlina sa spojil s Druckerom! Podpísali Vianočnú dohodu

NETKY.SK • 15 December 2021, 14:17 • 2 min
Hlina sa spojil s Druckerom! Podpísali Vianočnú dohodu

BRATISLAVA - Politici informovali o spolupráci na stredajšej tlačovej konferencii, na ktorej predstavili tzv. Vianočnú dohodu. Jej cieľom je vytvoriť stredovú politickú alternatívu voči "súčasnej chaotickej vláde aj čoraz extrémnejšej parlamentnej opozícii".

slovakia

left justify in out

Expredseda neparlamentného KDH Alojz Hlina sa spája so šéfom mimoparlamentnej Dobrej voľby Tomášom Druckerom. Hlina sa stane súčasťou strany, ktorá sa bude po novom volať Dobrá voľba a Umiernení. 

 

 

Na Slovensku sú podľa Druckera stovky tisíc opustených stredových voličov, ktorých nikto v parlamente nereprezentuje.

 

"Sú to ľudia, ktorí nechcú návrat do minulosti, ale odmietajú aj chaos v podaní súčasnej vlády. O ich dôveru sa chceme uchádzať," vyhlásil a dodal, že sú otvorení spolupráci s tými, ktorí majú stredovo-hodnotovú orientáciu.

 

Prečítajte si tiež: Poslanci schválili reformu nemocníc!

 

S Dobrou voľbou sa spája Hlinova Platforma umiernených konzervatívcov.

 

"Bol by problém, keby túto koalíciu nahradila vláda Smeru a extrémistov, ku ktorým by sa pravdepodobne pridal aj Hlas," povedal Hlina. "Vidíme, že naľavo sa formuje sociálno-liberálna progresívna alternatíva voči vláde. V strede a v pravom strede však zatiaľ neexistuje silnejšia alternatíva voči politickému cirkusu vo vláde a voči politickému extrému v opozícii. Tam je priestor, stred musí vytvoriť alternatívu voči tomu, čo dnes zažívame," doplnil.

 

 

Podľa Druckera treba zvýšiť rozpočet pre zdravotníctvo, napísali preto aj list vládnym predstaviteľom, aby prehodnotili vyčlenenie peňazí pre túto oblasť. Schválenú reformu nemocníc odmieta.

 

"Som zástanca reforiem zdravotníctva, ale to, čo sa schválilo, je zlý zákon, zlý paškvil," skonštatoval Drucker, ktorý bol v minulosti ministrom zdravotníctva. Hlina zase žiada odškodnenie podnikateľov.

 

Podpora vlády dosahuje podľa nich sotva tretinu voličov a nemá potenciál po voľbách pokračovať. "Spájame sa v záujme toho, aby sme vrátili politickú nádej ľuďom umierneného pravého stredu," povedal Hlina.

 

Možno vás zaujme: Robert Fico ohlásil nezvyčajný protest




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona