Hlina protestoval: Nepáči sa mu, že ministri nechodia na výbory

NETKY.SK • 21 November 2013, 11:38 • 2 min
Hlina protestoval: Nepáči sa mu, že ministri nechodia na výbory

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina dnes štyrikrát po sebe na znak protestu opustil rokovaciu miestnosť brannobezpečnostného výboru, keďže štyri body nepredstavili ministri, ale štátni tajomníci.

slovakia

left justify in out

„Ide o výraz neúcty k Národnej rade SR, že nám posielajú štátnych tajomníkov, ktorí nie sú členmi vlády a nie sú poverení vládou,“ vysvetlil Hlina. Argumentoval, že výbor síce môže odsúhlasiť, aby návrh predstavil niekto iný ako minister, dotyčný však musí zároveň disponovať poverením vlády. Hlina predložil procedurálny návrh, aby výbor vyžadoval dodržiavanie rokovacieho poriadku parlamentu, poslanci ho neschválili.

„Súhlasím, že na rokovania výborov by mali chodiť v prvom rade ministri. Ale ak majú neodkladné povinnosti, môže ich zastúpiť nimi poverená osoba, poverená či už písomne alebo ústne. My zákon neporušujeme,“ konštatoval predseda výboru Jaroslav Baška (Smer-SD). Podľa jeho slov od ministrov nejde o schválnosť, mávajú nabitý program, a vtedy ich prirodzene zastúpi štátny tajomník, ktorého menuje vláda a ktorí majú poverenie konať v rozsahu kompetencií ministra. 
Štátni tajomníci predstavili návrhy z rezortov vnútra, financií a školstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies