Hlina priznal, že pomáhať Dobrovodskému predajom limonády je mierne zúfalstvo

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 15:32 • 2 min
Hlina priznal, že pomáhať Dobrovodskému predajom limonády je mierne zúfalstvo

BRATISLAVA - Verejnou zbierkou nazvanou Nápoj pre Malacky sa rozhodol pomôcť riešiť nepriaznivú situáciu Oskara Dobrovodského z tohto mesta nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Hlina.

slovakia

left justify in out

Každý, kto si na Námestí SNP v Bratislave za dobrovoľný príspevok kúpi limonádu, prispeje k sume, ktorú chce Hlina ponúknuť Dobrovodského rómskym susedom za to, že dom, v ktorom bývajú, predajú a odsťahujú sa do inej lokality Malaciek.

Hlina priznal, že v súvislosti s doterajším vývojom situácie okolo problému na Družstevnej ulici v Malackách, je táto verejná zbierka takto trochu "zúfalou akciou". "Stále je lepšie takéto zúfalstvo, ako zúfalstvo, keď to niekto rieši skratovo," poznamenal Hlina. Sumu, ktorú by chcel takýmto spôsobom vyzbierať, Hlina nekonkretizoval. "Sme pripravení túto akciu logisticky zabezpečovať, ak sa nám za deň podarí vyzbierať aspoň 100 eur," uviedol Hlina. 

Zdôraznil, že zbierka prebieha transparentne. Každý dobrovoľný príspevok sa objaví na online počítadle, ktoré je na stránke www.skutocnyzivot.sk/malacky. "Suma, ktorá sa vyzbiera za deň, sa vkladá na Transparentný účet jednej z bankových inštitúcií, a každý si pohyb na tomto účte môže pozrieť," informoval Hlina. 

Oskara Dobrovodského o akcii informoval. "Nie je vylúčené, že sa osobne sem príde pozrieť, mám mu dnes večer zavolať, ako sa to vyvíja," uviedol Hlina.

Poslanec NR SR si myslí, že aj táto zbierka nastaví Slovákom zrkadlo. "Ak sa peniaze zbierať nebudú, nebudem plakať, no budem smutný, že sa potvrdzuje často krutá pravda, že sme takí, akí sme."

Po prvých dvoch hodinách dobrovoľnej zbierky sa vyzbieralo v rámci Nápoja pre Malacky 15 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies