Hlina prišiel protestovať pred Širokého vilu: Takto to ďalej nejde!

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 18:33 • 2 min
Hlina prišiel protestovať pred Širokého vilu: Takto to ďalej nejde!

BRATISLAVA - Poslancovi Národnej rady SR Alojzovi Hlinovi (KDH) sa nepáči riešenie kauzy Váhostav-SK.

slovakia

left justify in out

Pred vilou Juraja Širokého v Záhorskej Bystrici avizoval, že usporiada 4. mája protest na Námestí SNP a 11. mája príde opäť pred dom akcionára firmy. Verí, že prídu aj ľudia, ktorí povedia, že "takto to ďalej nejde".

 

 

 

 

Posted by Alojz Hlina on 1. máj 2015


     

Pred Širokého vilu neprišiel v dnešný deň Hlina podľa svojich slov náhodou. "Prvého mája je sviatok práce, ľudia sa tešia, že je práca. Na Slovensku sa tešia na dvakrát, prvýkrát, že majú prácu a druhýkrát, že im ju zaplatia. Tu je vila človeka, ktorý s tým má problém. Naobjednáva si a neplatí, a teraz našiel záchrancu svojich avantúr v štáte a daňových poplatníkoch," povedal.
     

Váhostav-SK nie je podľa neho príbehom stavebnej firmy, ale príbehom o fungovaní štátu. Odmieta, aby dlhy súkromnej firmy platili daňoví poplatníci, pokiaľ jej vlastníci nemajú problém s vlastným bohatstvom. Tvrdí, že keby Široký založil svoj majetok, boli by peniaze na vyplatenie veriteľov Váhostavu-SK. "Nech si dlhy platí ten, kto ich spôsobil," uzavrel.
     

Veritelia stavebnej spoločnosti Váhostav-SK schválili vo štvrtok 30. apríla upravený reštrukturalizačný plán firmy. Odobriť ho musí ešte súd. Vláda sa ešte pred schôdzou veriteľov dohodla s predstaviteľmi firmy Váhostav-SK, že sa vzdá 49 % svojich akcií v prospech malých veriteľov. Štát súčasne avizoval, že bude odkupovať pohľadávky malých veriteľov vo výške 50 % ich hodnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies