Hlina: Obvinenie voči mne je zrušené, prokurátor ho označil za nezákonné

NETKY.SK • 19 Október 2015, 14:31 • 2 min
Hlina: Obvinenie voči mne je zrušené, prokurátor ho označil za nezákonné

BRATISLAVA - Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I zrušil obvinenie voči poslancovi NR SR Alojzovi Hlinovi (KDH) za prečin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo nebytovému priestoru. Týchto skutkov sa mal poslanec dopustiť tým, že sa snažil zamurovať vchod do pobočky nebankovej spoločnosti Pohotovosť na Obchodnej ulici v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Ako informoval Hlina na dnešnej tlačovej konferencii, prokurátor označil obvinenie voči jeho osobe za nezákonné. Prokurátor v uznesení uviedol, že v zameraní dokazovania boli nedostatky a že konanie predchádzajúce vydaniu uznesenia o vznesení obvinenia bolo poznačené nesprávnosťami v procesnom postupe. "A to počnúc zmätočnou zápisnicou o zadržaní a obmedzení osobnej slobody podozrivej osoby, deklarujúcou tiež nepravdivé skutočnosti vo vzťahu k súhlasu so zadržaním, ako aj prepustením, končiac výsluchmi zadržaného a svedkov vykonanými bez poučení vyžadovaných Trestným poriadkom," uviedol prokurátor v uznesení, ktoré Hlina poskytol médiám.

 

"Obvinenie je závažný akt. Policajt, ktorý ho vzniesol, to musel urobiť na základe zistenia situácie. Mrzí ma, že si v tejto krajine začíname zvykať na niektoré veci. Ak niekto obvinil človeka, mal by si dobre zvážiť, z čoho ho obviňuje. Ak príde rozhodnutie, že obvinenie je nezákonné, verím, že niečo by sa s tým malo robiť," povedal Hlina s tým, že s obvineniami sa nesmie šermovať.

 

Poslanec zdôraznil, že nekradol auto, ale bránil právo v tejto krajine. "Bránil som tisíce ľudí, ktorí trpia pod úžerníkmi. To, čo urobila polícia, bola nielen nadpráca, ale niečo, čo sa v slušných krajinách nerobí. Ja sa váľať po zemi nenechám," dodal.

 

Alojz Hlina bol obvinený z prečinu obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo k nebytovému priestoru. Poslanca polícia zadržala a následne obvinila po tom, čo sa 3. septembra snažil zamurovať vchod do pobočky nebankovej spoločnosti Pohotovosť na Obchodnej ulici v Bratislave.

 

Policajný prezident Tibor Gašpar konanie policajtov obhajoval. "Donucovacie prostriedky boli použité voči poslancovi NR SR nie z dôvodu podozrenia, že spáchal trestný čin, ale z dôvodu, že neuposlúchol výzvu policajta," povedal Gašpar. Polícia podľa jeho slov takto postupuje voči každému občanovi, pokiaľ sú na to splnené zákonom stanovené podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies