Hlina navrhne odvolať Číža za globálne otepľovanie: Nerecykluje a fajčí

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 11:00 • 2 min
Hlina navrhne odvolať Číža za globálne otepľovanie: Nerecykluje a fajčí

BRATISLAVA – Poslanec Alojz Hlina (KDH) chce predložiť do parlamentu návrh na odvolanie podpredsedu NR SR Miroslava Číža (Smer-SD), pretože spôsobuje globálne otepľovanie. Ako povedal Hlina dnes v rozprave k odvolávaniu Jána Figeľa z funkcie podpredsedu zákonodarného zboru, Číž nerecykluje a fajčí.

slovakia

left justify in out

„Je na mieste dať návrh na odvolanie Číža a ja ho na májovej schôdzi predložím,“ avizoval Hlina s tým, že na ďalšej schôdzi potom predloží návrh na odvolanie Jany Laššákovej (Smer-SD). Tú viní z toho, že túto zimu bolo nad Banskou Bystricou málo snehu. „Ak nám to tu niekto ničí, treba sa proti tomu postaviť,“ vyhlásil Hlina.

 

Figeľovo odvolanie navrhli poslanci Smeru-SD, podľa premiéra Roberta Fica problémy Váhostavu spôsobili pohľadávky zo zmlúv, ktoré boli podpísané za čias, keď Figeľ viedol ministerstvo dopravy. Opozícia jednotne návrh na Figeľovo odvolanie odmietla. Hnutie OĽaNO podľa predsedu Igora Matoviča stiahne všetkých svojich nominantov z funkcií, ak Smer odvolá Figeľa z postu podpredsedu NR SR. Rovnako predseda strany Most-Híd Béla Bugár potvrdil, že aj poslanci za jeho stranu sa vzdajú funkcií predsedov parlamentných výborov. K odvolávaniu Figeľa sa chce vyjadriť ešte 19 poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies