Hlina: Na CT vyšetrenie by sa nemalo čakať viac ako14 dní

NETKY.SK • 14 Január 2015, 13:57 • 2 min
Hlina: Na CT vyšetrenie by sa nemalo čakať viac ako14 dní

BRATISLAVA - Každý pacient by sa mal dostať na vyšetrenie prostredníctvom CT prístroja do 14 dní.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Hlina (nezaradený), ktorý sa chce stretnúť s ministrom zdravotníctva Viliamom Čislákom (nominant Smeru-SD) s cieľom dosiahnuť vypísanie ministerského nariadenia či vyhlášky o dvojtýždňovom termíne.
     

"Za to, čo občania zaplatili do zdravotníctva, by to malo vyzerať inak. Čakacie lehoty na CT sú v súčasnosti dlhé, niekde to trvá aj mesiac či dva. Je to veľa," povedal na dnešnej tlačovej besede v Bratislave Hlina. On sám tvrdí, že problém nie je v nedostatku CT prístrojov, ale personálu. Preto, ak spádová nemocnica nebude zvládať 14-dňový termín, poslanec požaduje dvojzmenné prevádzky. "Zaplatili by to zdravotné poisťovne," odkázal.
     

Hlina je presvedčený, že CT prístroj môže pracovať dlhšie bez problémov. "On sa nezahrieva, môže robiť, kým má elektrinu. Naši ľudia si to zaslúžia," myslí si.
     

Cez inštitút interpelácie chce Hlina zároveň požiadať o hĺbkový audit v bývalej spoločnosti Pavla Pašku (Smer-SD) Medical Group. Zaujíma ho totiž, akým spôsobom dodávala lieky pre Všeobecnú zdravotnú poisťovňu. "Myslím si, že sa dozvieme zaujímavé veci," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona