Hlina: Komu slúži nitrianska polícia?

NETKY.SK • 26 Február 2014, 11:43 • 2 min
Hlina: Komu slúži nitrianska polícia?

BRATISLAVA - Mojim dcéram, som pripravil krásne jarné prázdniny. Naplánoval som týždennú road movie po Slovensku. Budeme zbierať podpisy a dievčatá spoznajú slovenské mestá, ale aj niekoľko dedín popri ozaj náročnej práci ako je zbieranie podpisov. Medzitým spoznajú, ako sa kde žije a zistia, že život nie je „sbíraní borúvek“.

slovakia

left justify in out

Začali sme včera v Nitre. Nebola to Nitra, keby neprekvapila. Rozložili sme si malý petičný stolík na chodníku a začali sme zbierať podpisy.  Zdôrazňujem, na mestskom chodníku pred obchodným domom Mlyny. Netrvalo dlho a prišiel pracovník SBS z obchodného domu a začal vysvetľovať, že musíme odísť, lebo je to súkromný pozemok.

      

V našej krajine už predali všeličo a všelikomu, no pokiaľ viem, chodníky v mestách popri komunikáciách by zatiaľ ešte stále mali byť mestskými chodníkmi a tým pádom i verejným priestorom /na Slovensku je síce možné, že už sú i niektoré chodníky popri cestách v súkromných rukách, ale tento v Nitre bol určite mestský, čo nakoniec ani nikto následne nespochybňoval/.
      

Povedal som preto SBS-károvi, že mestský chodník je mestský chodník a tam byť môžeme, ale že budeme dávať pozor, aby sme z neho nezišli a nevstúpili na niekoho súkromný pozemok.  Mal som pocit, že takéto vzájomné dovysvetlenie bude úplne stačiť a dokazovanie si sily toho, kto je v Nitre pánom skončilo.
      

Neskončilo. Netrvalo dlho a do 15-tich minút dorazila polícia. Nie hocijaká polícia. Neprišli mestskí policajti. Neprišli poriadkoví policajti. Prišli príslušníci krajského útvaru a to príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky.
      

Na stránke PMJ Nitra je uvedené, že PMJ zasahuje a citujem „po oznámení občana na číslo 158/112 vykonáva služobné zákroky proti páchateľom trestnej činnosti“.
      

Vie mi niekto povedať, akou trestnou činnosťou je zbieranie podpisov? Voľakto z obchodného domu volal niekomu známemu na políciu a ten ho upokojil: „OK, pošlem tam PMJ-čkárov a tí im poriadne vysvetlia a vykopú ich odtiaľ“? Možno môžeme hovoriť o šťastí, že na mňa a moje dve dcéry v puberte neboli poslaní elitní kukláči, ale úlohu nás spacifikovať dostal menej elitný útvar, ale dobre cvičení PMJ-čkári. Ako to vlastne funguje v Nitre, keď na zbieračov podpisov pošlú vycvičenú pohotovostnú motorizovanú jednotku?
      

To potom na chlapcov z Walhaly pošlú teamy Sealu, Delta Force, resp. to najelitnejšie, čo na svete existuje? Alebo naopak. Na zbieračov podpisov nasadia PMJ, ale chlapcov z Walhaly budú riešiť výsluhoví dôchodcovia v zálohe? Kto zaplatí výjazd policajtov? Kto zaplatí benzín do zbytočného výjazdu policajného auta? Nemali cvičení policajti v tom čase zasahovať niekde inde? Niekde, kde sa skutočne páchal trestný čin?

      

Mám za to, že v tomto prípade došlo k zneužitiu polície, zneužitiu útvaru, ktorý má zabraňovať trestnej činnosti a nie pomáhať niekomu, kto si potrebuje dokázať, že je v Nitre pánom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies