Hlina: KDH by nemalo zápasiť o prežitie, ale o podiel na riadení štátu

NETKY.SK • 27 December 2016, 11:49 • 2 min
Hlina: KDH by nemalo zápasiť o prežitie, ale o podiel na riadení štátu

BRATISLAVA – Za nárast voličskej podpory vďačí Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) viacerým faktorom. Povedal to v rozhovore pre agentúru SITA predseda KDH Alojz Hlina.

slovakia

left justify in out

Strana podľa neho bola v nebezpečnej zóne, z ktorej sa postupne dostáva. „Stále sme ešte v kritickej zóne, ale už nás merajú nad hranicou vstupu do parlamentu, čo je dobré. Naozaj hrozilo, že to zapichneme, a toto sme zvrátili. Keď máte v logu kríž a v názve kresťanská, tak by ste nemali zápasiť o prežitie, ale o to, aby ste mali podiel na riadení štátu, a to je našou ambíciou,“ uviedol s tým, že nebude hovoriť čísla, ani komentovať prieskumy. „Ja komentujem len trend a ten je dobrý,“ dodal.

 

Čomu strana vďačí za nárast podpory nekonkretizoval. „Nedovolím si povedať, že je to aj mojou zásluhou, ale je to súbor viacerých faktorov. Ak je Slovensko slušná a normálna krajina, tak každá taká potrebuje kresťanskodemokratickú stranu. Potom podporu musíte mať. Otázka je, akú veľkú,“ reagoval. Podľa neho je KDH strana, aká existuje v každej slušnej krajine.

 

„To že sme v KDH problémy mali a ešte stále máme, to vieme. Ľudia veci aj urobia, aj pokazia. My sme obmenili ľudí, robíme aj na obsahu, ale stále sme kresťanskí demokrati,“ povedal Hlina, podľa ktorého fakt, že KDH bolo slabé, povzbudil iné novovzniknuté strany, aby sa „sem natlačili“. „A musíme otvorene povedať, že KDH tu je a bude silné. Potrebujeme povytláčať pytliakov z rybníka, a preto budeme jasne pomenúvať veci,“ uzavrel líder KDH.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona