Hlina je rád, že nikto nenavrhol za Biľaka minútu ticha

NETKY.SK • 6 Február 2014, 14:57 • 2 min
Hlina je rád, že nikto nenavrhol za Biľaka minútu ticha

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina je rád, že nikto v parlamente nenavrhol minútu ticha za Vasila Biľaka.

slovakia

left justify in out

„Som rád, že Ľuboš Blaha dnes nenavrhol minútu ticha v parlamente, lebo by to bolo nenáležité, aj keď možno to v nejakých hlavách skrslo,“ povedal Hlina pre agentúru SITA. Podľa neho pred pohrebom Biľaka by mali byť dva smútočné sprievody. “V jednom by boli novinári, aby videli, kto tam bol, a jeden neverejný, kde by prišlo asi viac ľudí, ktorí by sa potrebovali s Biľakom rozlúčiť,“ konštatoval.

Podľa Hlinu sme sa na Slovensku nedokázali vysporiadať s minulosťou. „Neboli sme schopní v Bratislave pomenovať ulicu po 17. novembri alebo Janovi Palachovi. Sme totálne neschopní,“ vyhlásil. Biľak býval na ulici Boženy Němcovej. „Tá ulica by sa možno mohla premenovať na ulicu Jána Palacha, aj keď ulicu Boženy Němcovej by sme mali v Bratislave niekde mať." 

Bývalý vysoký komunistický politik Vasil Biľak zomrel dnes nadránom. Agentúre SITA to potvrdil jeho zať a bývalý predseda KSS Jozef Ševc s tým, že Biľak umrel vo svojom dome v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies