Hlina hviezdil v parlamente: Plyn nie je Jogobella!

NETKY.SK • 20 September 2013, 13:34 • 2 min
Hlina hviezdil v parlamente: Plyn nie je Jogobella!

BRATISLAVA – Už niekoľko dní slovenskou politickou scénou otriasa odkúpenie časti SPP naspäť do rúk štátu. Premiér sa bráni tým, že zaručí nízke ceny plynu. Opozícia pracuje najmä s dokumentom, ktorý údajne vypracovala pre Fica J&T.

slovakia

left justify in out

Opozícia včera pokračovala v snahe odvolať premiéra Roberta Fica, lenže neúspešne. Za jeho odvolanie bolo len 59 zo 142 prítomných poslancov, a to na zvrhnutie premiéra nestačilo. Celé dvojdňové mimoriadne rokovanie 24. schôdze sa tak konalo bez Ficovej účasti, bez účasti ministrov i poslancov vládnej strany. Fico podľa opozície krajinu predal oligarchom. Hovoriť o tom podľa opozičných strán majú vládne podklady ku kúpe 49-percentného podielu SPP, ktoré vznikli na počítači spoločnosti J&T Investment Advisors. Tá sa už v súčasnosti volá EP Investment Advisors a je prepojená so spoločnosťou EPH, ktorá svoj podiel štátu predáva.

Nezaradený poslaned Alojz Hlina vystúpil v parlamente s príhovorom a podľa neho prezradil o čom celý biznis s SPP je. Počas svojho vstupu ho prítomní ľudia niekoľkokrát odmenili potleskom. Na pomoc si zobral rekvizity – igelitku a malú rúrku. Vo svojom príhovore vysvetli zákulisné ťahy, ako je plyn dôležitý a aj že plyn nie je Jogobella.

Svoje vystúpenie aj vtipne zakončil: „A skončím poslednou názornou ukážkou, ako premiér Fico môže dokázať to, že bude kontrolovať ceny plyny. Teoreticky ja som fakt v dobrom rozmýšľal ako by sa to. Jedná možnosť existuje, jedna, jediná, pozerajte dobre, vo voľnom čase, lebo medzi tým robí premiéra, vo voľnom čase zoberie takúto igelitku, bude s ňou utekať do Ruska, v Rusku naberie plyn, príde k nejakej domácnosti a za plynomerom jej postupne do tej rúry ten plyn bude púšťať. Pre tú danú domácnosť bude mať silný vplyv na cenu plynu, to pripusťme, ale to je celé. Vážení to je celé, ako uznáte pri enormných schopnostiach nášho premiéra je toto zanedbateľné. Ďakujem.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies