Hlina: Gratulácia Polláka ku korunovácii rómskeho kráľa je nevhodná

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 07:43 • 2 min
Hlina: Gratulácia Polláka ku korunovácii rómskeho kráľa je nevhodná

BRATISLAVA - Gratulácia vládneho splnomocnenca pre rómske komunity Petra Polláka ku korunovácii rómskeho kráľa Róberta I. je nevhodná. Myslí si to nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina s tým, že na Slovensku funguje parlamentná demokracia. Tiež poznamenal, že cesta k riešeniu rómskeho problému určite nevedie cez rómskeho kráľa.

slovakia

left justify in out

"Pochybujem, že Václav Klaus alebo nejaký vládny splnomocnenec blahoželal Bolkovi Polívkovi - valašskému kráľovi, a ak, tak iba v rámci recesie," uviedol Hlina. Ďalej uviedol, že pri okázalom predvádzaní sa majetkom, ako bolo vidieť pri korunovácii, bude zaujímavé zistiť, koľkí z jej účastníkov sú poberateľmi sociálnych dávok a invalidných dôchodkov. "Máme informácie o obrovskom zneužívaní invalidných dôchodkov v určitých oblastiach a skupinách. Budem sa tej záležitosti venovať," dodal Hlina. Najväčší paradox podľa neho je, že skupina, ktorá si zvolila rómskeho kráľa, opovrhuje najbiednejšími Rómami v osadách.
      

Nového rómskeho kráľa Róberta Botoša slávnostne korunovali v sobotu 12. apríla v Košiciach. Košického podnikateľa si predstavitelia slovenských Rómov zvolili za svojho panovníka koncom februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies