Hlina do konca týždňa povie,či niektorého z protikandidátov podporí

NETKY.SK • 23 Júl 2013, 10:12 • 2 min
Hlina do konca týždňa povie,či niektorého z protikandidátov podporí

BRATISLAVA - Kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Alojz Hlina, ktorý uvažuje o odstúpení z boja o tento post, premýšľa o podpore jedného z doterajších kandidátov. Povedal to dnes pre TASR s tým, že definitívne rozhodnutie o svojej kandidatúre, ako aj o prípadnej podpore niektorého zo svojich súčasných súperov príjme do konca tohto týždňa.

slovakia

left justify in out

"Snažím sa byť korektný. Niektoré veci ešte celkom nedobehli," povedal na margo dôvodov, prečo s rozhodnutím ešte čaká. Bližšie ich však vysvetliť nechcel. O vysokom predpoklade vzdania sa kandidatúry hovoril Hlina už pred týždňom. Podľa vlastných slov totiž išiel do krajských volieb s tým, že ako tretí relevantný kandidát môže ovplyvniť dvojkolové voľby šéfa BSK. Netajil sa vtedy, že je pripravený odstúpiť, ak by hrozilo, že v prvom kole vyhrá kandidátka strany Smer-SD Monika Flašíková-Beňová a jeho preferencie by boli dlhodobo horšie ako Pavla Freša, ktorý ide do volieb s podporou siedmich stredopravých strán.

Hlina zmenil postoj po tom, čo kandidatúru ohlásil Daniel Krajcer (Nová väčšina-Dohoda). Tvrdí, že exminister kultúry iba kopíruje jeho vízie, ktoré ako prvý oficiálny kandidát na predsedu BSK predstavil na konci apríla. "Vzhľadom na to, že pán Krajcer sa postavil do štartovacej dráhy s tou istou vlajkou, akú som tam ja už dva mesiace držal, a ani sa nepozdravil, myslím si, že múdrejší ustúpi," uviedol Hlina s tým, že nechce byť zodpovedný za rozdrobenie hlasov pre pravicového kandidáta.

Predstavitelia strany Nová väčšina - Dohoda zobrali vyjadrenie Alojza Hlinu ako "alegoricky myslené". "Pri dvojkolovom systéme voľby župana v skutočnosti platí, že väčší počet kandidátov v prvom kole môže mobilizovať viac voličov, vďaka ktorým môže stredopravý kandidát uspieť v druhom kole," napísala v reakcii Nová väčšina - Dohoda.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies