Hlina chce mobilné policajné stanice medzi obce a osady

NETKY.SK • 4 September 2014, 14:39 • 2 min
Hlina chce mobilné policajné stanice medzi obce a osady

BRATISLAVA - Mobilné policajné stanice by sa podľa nezaradeného poslanca NR SR Alojza Hlinu mali zriaďovať medzi obcami a osadami.

slovakia

left justify in out

Hlina verí, že ich umiestnenie zlepší situáciu tak, že po čase, by mali tieto stanice zmiznúť. „Ako sa dajú za pol dňa postaviť, tak sa dajú za pol dňa rozobrať,“ povedal Hlina dnes na tlačovej besede. Podľa neho problematické oblasti majú určitý vzťah k sociálne vylúčenému spoločenstvu, preto na 95 percent predpokladá umiestnenie medzi obce a osady. Hlinova predstava je, že Bratislavský kraj by potreboval možno dve takéto stanice. Košický a Prešovský by ich podľa neho potrebovali po desať.

 

Brannobezpečnostný výbor zaviazal ministra Roberta Kaliňáka, aby predložil do 30. septembra analýzu a štúdiu využiteľnosti projektu mobilných policajných staníc. Mobilná policajná stanica by vlastne bolo kontajnerové pracovisko s policajnou hliadkou umiestnené v najproblematickejších lokalitách. Jedno zriadenie takejto stanice by mohlo stáť podľa Hlinu približne 8 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona