Hlina chce environmentálneho ombudsmana a zmeny v určovaní otcovstva

NETKY.SK • 8 September 2014, 08:27 • 2 min
Hlina chce environmentálneho ombudsmana a zmeny v určovaní otcovstva

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina chce, aby na ochranu životného prostredia dozeral aj environmentálny ombudsman. Zriadenie tejto funkcie navrhuje v novele zákona o ochrane prírody.

slovakia

left justify in out

Okrem tohto návrhu prichádza aj so znížením dane z pridanej hodnoty na niektoré potraviny na 10 percent. Zmeny navrhuje aj v zákone o rodine, konkrétne v otázke určovania otcovstva. Chcel by, aby napríklad v prípade, že má muž deti s viacerými ženami, nestačilo na určenie otcovstva k ďalším deťom len súhlasné vyhlásenie rodičov. Takýto muž by mal byť povinný predložiť matričnému úradu alebo súdu porovnanie profilu DNA dieťaťa s profilom DNA svojej osoby ako otca.
      

Dnes sa podľa Hlinu inštitút súhlasného vyhlásenia rodičov zneužíva. Dá sa totiž vďaka nemu podľa Hlinu ľahko dostať k štátnym dávkam. Poslanec chce zamedziť aj nevýhodným predajom či prenájmom majetku vyšších územných celkov a obcí. Úpravy, ktoré by to mali zabezpečiť, navrhuje v novelách zákonov o majetku vyšších územných celkov a obcí. Sériou Hlinových návrhov sa má parlament zaoberať na svojej septembrovej schôdzi. Jej začiatok je naplánovaný na 9. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies