Hlina čaká s registráciou strany na vývoj po prezidentských voľbách

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 11:56 • 2 min
Hlina čaká s registráciou strany na vývoj po prezidentských voľbách

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Alojz Hlina čaká so zaregistrovaním vlastnej strany Občania na to, ako sa vyvinie situácia po prezidentských voľbách. Hovorí sa o projekte Radoslava Procházku či Andreja Kisku, ak by ten neuspel v druhom kole. Hlina naznačil, že nie je isté, či vlastnú stranu napokon zaregistruje.

slovakia

left justify in out

"V politike, v parlamente s ľahkosťou prepláva toľko iracionálnych ľudí, avanturistov, ľahtikárov... A politika je o zodpovednosti, ako sa ľudia v tejto krajine majú. Takže, pokiaľ to s politikou myslíte poctivo, musí vaša chuť a ambícia trochu ustúpiť," povedal.
      

Priznal, že v súčasnosti spolu s kolegami taktizujú a vyčkávajú, čo sa bude diať. "Z formálneho hľadiska sme pripravení. Čakáme, dôjde k veľkým politickým pohybom a aj pre nás z toho vyplynú isté konzekvencie," povedal Hlina. Hra je podľa neho dnes rozohraná na toľko ťahov, že už na toľko ťahov hrať nevie.
      

Hoci na založenie strany podľa vlastných slov vynaložil so svojimi kolegami veľké úsilie, nechcel by sa správať nezodpovedne. "Ja už na toľko ťahov neviem hrať šach, niekedy je lepšie počkať, keď neviete," poznamenal. Na otázku, či by spolupracoval s Procházkom alebo Kiskom, povedal, že človek môže v politike sám urobiť relatívne dosť, ale sám krajinu nezmení. V kolektíve sa podľa Hlinu sila násobí.
      

Andrej Kiska tvrdí, že o založení strany neuvažuje. O týždeň sa stretne v druhom kole prezidentského súboja s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Radoslav Procházka skončil v prvom kole s 21,2- percentnou podporou (vyše 403.548 hlasov), čím si vyslúžil čoraz častejšie označovanie líder pravice. Na tento termín je podľa vlastných slov alergický. Získanú podporu však vníma ako záväzok a bude sa ho snažiť premeniť na úžitok ľuďom, "ktorí prejavujú dopyt po zmysluplnej alternatíve voči súčasnej vláde".
      

Procházka už s niekoľkými ľuďmi hovoril, medzi nimi aj s martinským primátorom Andrejom Hrnčiarom z klubu Mostu-Híd. Má vraj záujem o ľudí so skúsenosťami z komunálnej sféry. V súvislosti s Procházkom sa spomínali aj odídenci z SDKÚ-DS Miroslav Beblavý či Lucia Žitňanská. Procházka naďalej nechce o zakladaní strany veľmi hovoriť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies