Hlina by chcel ísť na rokovanie vlády

NETKY.SK • 14 August 2013, 11:39 • 2 min
Hlina by chcel ísť na rokovanie vlády

BRATISLAVA – Poslanec parlamentu Alojz Hlina dnes dorazil do budovy úradu vlády, kde po dovolenkovej prestávke začína rokovať kabinet Roberta Fica. Hlina by chcel predložiť ministrom interpelácie, ktoré im nemohol predniesť 27. júna priamo na rokovaní Národnej rady SR, keďže ministri sa na interpeláciách nezúčastnili.

slovakia

left justify in out

„Chcem využiť svoje právo a predniesť svoje interpelácie tam, kde vláda je. Vyzerá to tak, že tu dnes vláda je, tak to chcem predniesť,“ povedal Hlina.

Poslanec zatiaľ nevie, či ho na rokovanie vlády pustia. „Aktuálne mám čakať, ale verím, že dáme tomu dôstojnosť, lebo by mi to prišlo nenáležité, keby som tu čakal ako nejaký … nechcem sa nikoho dotknúť a nakoniec mi povedia, že nie,“ povedal Hlina. Premiérovi posielal list, v ktorom žiadal o možnosť položiť interpelácie na rokovaní vlády. Odpoveď zatiaľ nedostal. Poukázal na to, že v Ústave SR je napísané, že poslanec má právo interpelovať ministrov, ale nie je napísané kde. Je tam len uvedené, že odpovede dostane na pôde národnej rady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona