Hlina: Bratislavská MHD robí reklamu úžerníkom

NETKY.SK • 5 August 2013, 14:35 • 2 min
Hlina: Bratislavská MHD robí reklamu úžerníkom

BRATISLAVA – Vozidlá mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave robia reklamu úžerníckej spoločnosti. Na dnešnom brífingu to vyhlásil poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Hlina.

slovakia

left justify in out

Primátora Bratislavy Milana Ftáčnika (nezávislý s podporou Smeru-SD) žiada, aby reklamnú kampaň na vozidlách okamžite ukončil. Ak ju neodstránia do piatku 9. augusta, Hlina tvrdí, že bude zvažovať ofenzívnejšie opatrenia na zjednanie nápravy. Aké, špecifikovať nechcel.

Hlinovi sa nepáči reklama na spoločnosť SMS Credits, ktorá ponúka rýchlu pôžičku cez SMS do 350 eur a ktorej plagáty majú vozidlá MHD nalepené na oknách. "Spoločnosť požičiava peniaze za úrok vyšší ako jedno percento denne a v prípade, že sa omeškáte, tak vám aj s následnými poplatkami začne peklo a zničíte si život," tvrdí poslanec. Podľa neho ak sa súkromný subjekt rozhodne uverejňovať reklamy úžerníckych firiem, môžu si ľudia o tom akurát "myslieť svoje". "Ak však mestský podnik, ktorý je dotovaný z verejných zdrojov, robí reklamu úžerníkom, máte právo protestovať a žiadať zmenu," myslí si Hlina. Parlamentný poslanec dnes tiež pripomenul, že firma má rovnaký názov ako nigérijská akciová spoločnosť.

Reklamu na vozidlách Dopravného podniku Bratislava (DPB) má na starosti spoločnosť BigMedia. Zástupca obchodného riaditeľa spoločnosti Ivan Akimov reagoval, že reklama, ktorá bola použitá, nie je nijako hanlivá ani protizákonná. "Ak by sme ju neumiestnili, robíme si sami problém, lebo porušujeme zákon tým, že vyberáme klientov. To jednoducho nemôžeme," tvrdí Akimov s tým, že spoločnosť zákon neporušila. "Nebola porušená ani etická norma, tá reklama k ničomu nenavádza," podotkol.

Podnikanie podobných firiem je podľa Hlinu v slušných krajinách protizákonné. O vlastnom legislatívnom návrhu, ktorý by to mohol na Slovensku zmeniť, nehovoril. Odvolával sa na to, že vládne Smer-SD. "Kolegovia z KDH ale pripravili návrh, ktorý stanovuje ročnú percentuálnu mieru nákladov a s ním sa stotožňujem," dodal poslanec. Hlina tiež tvrdí, že 30. augusta sa uskutoční veľký protest pred ministerstvom práce, kde podľa neho sedia úžerníci. "Budeme žiadať úpravu nastavení."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies