Hliadkovanie ruských ponoriek dosiahlo úroveň z čias studenej vojny

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 13:14 • 2 min
Hliadkovanie ruských ponoriek dosiahlo úroveň z čias studenej vojny

MOSKVA - Ruské vojenské námorníctvo vyhlásilo, že jeho ponorky zvýšili bojové hliadkovanie na úroveň, aká bola naposledy zaznamenaná počas studenej vojny, ktorá sa skončila v roku 1991.

slovakia

left justify in out

Veliteľ ruských námorných síl Vladimir Koroljov vyhlásil, že posádky ponoriek súhrnne strávili za uplynulý rok vyše 3000 dní na hliadkach, čo je operačné tempo známe z čias bývalého Sovietskeho zväzu.

Ruská armáda po rozpade ZSSR v roku 1991 zažívala ťažké časy, keď bola nútená zbaviť sa relatívne nových plavidiel a väčšina ostatných lodí bola pre nedostatok zdrojov zakotvená. Oživenie nastalo vďaka generálnemu modernizačnému programu na pozadí napätia medzi Moskvou a Západom ohľadom vývoja situácie na Ukrajine.

V prístavnom meste Severodvinsk dnes slávnostne uviedli do prevádzky ďalšiu atómovú ponorku Kazaň triedy Jaseň, pripomína agentúra TASS. Ide o druhú ponorku danej triedy. Severnému loďstvu ruských námorných síl bude odovzdaná na budúci rok. Celkovo sa má do roku 2023 postaviť sedem atómových ponoriek triedy Jaseň.

"Nachádzame sa v procese budovania ponorkovej skupiny, ktorá bude schopná vykonávať misie po celom svete a zachovávať bezpečnosť Ruska," vyhlásil Koroljov na slávnostnom uvedení ponorky Kazaň v Severodvinsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies