Hlavy Slovanistov opantala kríza, Vaic dúfa v pozitívny obrat

NETKY.SK • 27 Október 2010, 11:50 • 2 min
Hlavy Slovanistov opantala kríza, Vaic dúfa v pozitívny obrat

Hlavy Slovanistov opantala kríza, Vaic dúfa v pozitívny obrat - Hokej Kríza sa im dostala do hláv a neveria si tak, ako na začiatku sezóny. Jeden z najskúsenejších hokejistov bratislavského Slovana Ľubomír Vaic však dúfa v pretrhnutie negatívnej šnúry a s

slovakia

left justify in out

Kríza sa im dostala do hláv a neveria si tak, ako na začiatku sezóny. Jeden z najskúsenejších hokejistov bratislavského Slovana Ľubomír Vaic však dúfa v pretrhnutie negatívnej šnúry a splnenie ultimáta zo strany vedenia klubu.
Funkcionári úradujúceho vicemajstra po piatich prehratých zápasoch v rade s vysoko negatívnym skóre 3:17 siahli k opatreniu, na základe ktorého musia "belasí" vyhrať všetky zápasy do reprezentačnej prestávky. V prípade nesplnenia ultimáta prídu hráči, tréneri i manažéri o 20 percent zo základných platov a ako uvádza oficiálna stránka klubu, na rad by prišlo aj prehodnotenie niektorých zmlúv. Podľa Vaica si kabína vážnosť situácie uvedomuje a predostreté podmienky prijala. "Nemali sme veľmi na výber. Musíme sa s tým vyrovnať a ďalších päť zápasov vyhrať, ak nechceme, aby k niečomu došlo," uviedol pre TASR Vaic: "Ťažko povedať, či je to adekvátne opatrenie. Máme veľa zranených a chorých hráčov, uvidíme, kto sa vráti do zostavy. V každom prípade, Slovan je Slovan a päť zápasov v rade nemôžeme prehrať."
Minuloročný kapitán Slovana pri otázke, či už vo svojej hráčskej kariére niekedy zažil podobnú hernú krízu, ani nemusel dlho loviť v pamäti. Vtedy to podľa jeho slov bolo ešte ďaleko horšie: "Keď som bol v Amerike na farme, tak prvý zápas sezóny sme vyhrali, v druhom sme remizovali a ďalších 18 sme prehrali..."
Tridsaťtriročný center opísal genézu súčasného stavu, pod ktorý sa podľa jeho vyjadrenia podpísal predovšetkým zdravotný stav mužstva. "Všetko sa to začalo nabaľovať od štvrtého kola, keď sme nehrali v kompletnom zložení. Dostali sme sa do štádia, keď sme niektoré zápasy ešte vybojovali, ale potom na nás doľahla kríza aj únava. Už sa to dostalo do našich hláv, že vstupujeme do zápasov s tým, že keď dostaneme dva góly, tak padneme. Neveríme si toľko a proste z toho sa musíme oklepať a bojovať za každého stavu. Uvidíme v najbližších piatich kolách, či sa nám podarí alebo nie," povedal Vaic.
Zverenci českého trénera Pavla Hyneka sa najbližšie predstavia v piatok v Žiline, neskôr ešte vycestujú do Zvolena a Trenčína, na domácom ľade zase privítajú Nitru a Martin. Vo všetkých prípadoch Slovanistov čakajú duely so súpermi, ktorí majú v súčasnosti nižšie tabuľkové postavenie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies