Hlavu Doneckej ľudovej republiky zavraždili počas teroristického útoku

NETKY.SK • 31 August 2018, 20:38 • 2 min
Hlavu Doneckej ľudovej republiky zavraždili počas teroristického útoku

DONECK - Hlava Doneckej ľudovej republiky, Alexander Zacharčenko bol zavraždený počas explózie v centre Donecka, informoval námestník ľudovej rady DĽR Vladislav Berdičevsky.

slovakia

left justify in out

"Hlava Doneckej separatistickej republiky bola zavraždená počas explózie v kaviarni Separ," informuje RIA Novosti. 

 

Okrem toho bol vážne zranený podpredseda Rady ministrov DSR, minister pre príjmy a výdavky Alexander Timofeev. Orgány republiky nazývajú výbuch teroristickým útokom. Zdroj RIA Novosti vo vláde republiky povedal, že Zacharčenko zomrel v dôsledku zranenia hlavy.

 

Alexander Zacharčenko mal 42 rokov a na čele Rady ministrov DĽR bol od augusta 2014 kedy nahradil Alexandra Borodaja. V novembri toho istého roku vyhral voľby a odvtedy zastával funkciu hlavy republiky. Ukrajinské úrady ho vyhlásili za teroristu. Zacharčenko taktiež figuroval na sankčných zoznamoch Spojených štátov a Európskej únie.

 

Podozrivých už zadržali

 

Podozriví z vraždy Alexandra Zacharčenko boli zadržaní, povedal poradca Zacharčenko, Alexander Kazakov.  "V súčasnej dobe je v DĽR vyhlásený výnimočný stav, hranice sú uzavreté, podozriví z útoku boli zatknutí" povedal Kazakov.

 

Podľa novinárov je v meste pokojná situácia, na uliciach nie sú vojenské jednotky, všetky služby pracujú v bežnom režime. V súčasnosti pohyb verejnej dopravy vo väčšine miest funguje podľa harmonogramu. Doprava je zablokovaná iba v oblasti, kde došlo k mimoriadnej udalosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies