Hlavný program jubilejnej Pohody vyvrcholil tancovačkou na vystúpení Prodigy

NETKY.SK • 10 Júl 2016, 13:00 • 2 min
Hlavný program jubilejnej Pohody vyvrcholil tancovačkou na vystúpení Prodigy

TRENČÍN - Hlavný program jubilejného 20. ročníka multižánrového festivalu Pohoda 2016 vyvrcholil v noci na nedeľu na hlavnom pódiu vystúpením anglických Prodigy.

slovakia

left justify in out

Sobotňajší večer sa však niesol aj v znamení ich krajana Eddieho Stevensa. Popredný producent si najprv zahral v sprievodnej formácii excentrickej divy Roisin Murphy a o poldruha hodiny neskôr už "zarezával" u svojej družky, slovenskej speváčky Jany Kirschner.

 

Trenčiansky festival mal tento rok pozoruhodnú koncepciu. Vo štvrtok toho veľa neodznelo, ale britská muzikantka PJ Harvey priniesla na letisko najvyššiu kvalitu a umeleckú profesionalitu. Jej vystúpenie sa bezpochyby zaradilo medzi skvosty slovenskej festivalovej histórie. V piatok sa k slovu najprv dostali prevažne menej náročné projekty a následne naopak - hedlajneri večera, islandskí Sigur Ros väčšine účastníkom zamotali hlavy. Hymnické a niekedy až príliš ťaživé party osviežila bohatá scénickosť ich programu. Pred polnocou však divákov opäť najviac pobavil veselší, aj keď trochu stereotypný elektro-swing rakúskych Parov Stelar.

 

Tanečné rytmy a elektronické vibrácie boli v centre pozornosti prevažne mladého publika aj v sobotu, ktorá priniesla viacero "konfliktov záujmu". Dilemy hudobne silného dňa niektorí návštevníci riešili už podvečer, keď na dve rôzne tribúny ale naraz vystúpili Saténové ruky a Midi Lidi - nezvyčajné formácie slovenského a českého undergroundu.

 

Jana Kirschner poukázala na "boj s veľkými menami" na začiatku svojho vystúpenia, keď z diaľky dunel elektronický "metal" kultových Prodigy. Slovenské hudobníčka ponúkla viac umeleckého výrazu a citu, aj keď jej produkcia nevyhovuje každému uchu. "Zlí chlapci" z Prodigy poskytli masám zase pomerne jednoduchú zábavu. Hoci ich produkcia nie je príliš o spievaní, naživo utlmili aj niektoré výraznejšie melodické či textové úseky a do popredia išla niekedy až represívna komunikácia smerom k publiku. To sa náramne bavilo už pri úvodnej hitovici "Breathe", prekvapujúco menej vynikol ináč pôsobivý kus "Poison" a strhujúce tak okrem samozrejmosti "Smack My Bitch Up" boli najmä najstaršie "zázraky" kapely, teda skladby "Voodoo People" a "Out of Space." Polhodinu po polnoci sa na jubilejnej Pohode skončila veľká tancovačka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona