Hlavný poradca čínskeho exprezidenta dostal doživotie za branie úplatkov

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 12:03 • 2 min
Hlavný poradca čínskeho exprezidenta dostal doživotie za branie úplatkov

PEKING - Hlavného poradcu bývalého čínskeho prezidenta Chu Ťin-tchaa odsúdil dnes súd na doživotné väzenie za branie úplatkov, protizákonné získavanie štátnych tajomstiev a zneužívanie moci. Informovala o tom oficiálna čínska tlačová agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Súd v meste Tchien-ťin udelil trest Ling Ťi-chuovi po súdnom procese, ktorý sa konal za zatvorenými dverami - očividne preto, že v prípade odzneli štátne tajomstvá. Muž bol oficiálne obvinený v máji, uviedla dnes agentúra AP.

 

Ling Ťi-chua riadil za prezidenta Chu Ťin-tchaa generálny sekretariát vládnucej komunistickej strany, čo je funkcia porovnateľná s vedúcim kancelárie amerického prezidenta. Ling bol pokladaný za veľkého znalca čínskych politických kruhov.

 

Ling stratil politickú priazeň v roku 2012, krátko pred zmenami v mocenských kruhoch, ktoré sa robia raz za desaťročie. V spomínanom roku sa tento spojenec čínskeho prezidenta údajne podieľal na utajovaní smrti svojho syna pri nehode luxusného ferrari. Podľa dostupných správ auto šoféroval práve jeho syn a uháňalo nepovolenou rýchlosťou.

 

Linga začali vyšetrovať koncom roka 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies