Hlavný lekár moskovskej nemocnice objavil nový príznak koronavírusu

NETKY.SK • 2 Máj 2020, 12:34 • 2 min
Hlavný lekár moskovskej nemocnice objavil nový príznak koronavírusu

MOSKVA - U niektorých pacientov s koronavírusom sa objavili kožné vyrážky, uviedol hlavný lekár Nemocnice s infekčnými chorobami v Kommunarke Denis Protsenko počas online stretnutia organizovaného Ruským židovským kongresom.

slovakia

left justify in out

Nové príznaky ochorenia COVID-19

"U desiatich percent pacientov s COVID-19 vidíme kožné prejavy, o ktorých nebolo veľa napísané. A oveľa nižšie percento tohto príznaku uviedli naši čínski kolegovia," vyhlásil hlavný lekár.

 

Podľa Protsenka, rovnaký príznak uviedli aj britskí lekári. Kožné vyrážky sa objavujú na rôznych miestach tela, predovšetkým v oblasti rúk a brucha.

 

Protsenko dodal, že akékoľvek závery o možnej mutácii vírusu sa dajú urobiť "na základe rozdielu v klinickom obraze" u pacientov v Rusku a v zahraničí.

 

img

 

"Určite sa dá povedať, že vírus postupom času mutuje," poznamenal hlavný lekár. Dodal, že má na to vplyv aj rozdielne prostredie. 

 

Prezident Ruska navštívil chorých pacientov 

Samotný hlavný lekár Kommunarky sa zotavil z koronavírusu. Posledné dva testy Denisa Protsenko sa ukázali ako negatívne. Lekár sa okamžite vrátil do práce. Týždeň predtým, prezident Vladimír Putin navštívil nemocnicu kde sú pacienti s koronavírusom umiestňovaní a stretol sa s hlavným lekárom. Na návštevu niektorých blokov nemocnice mal prezident špeciálny ochranný odev, ale s hlavným lekárom hovoril bez použitia ochranných prostriedkov a pozdravil Protsenka podaním ruky.

 

 

Po tomto v Kremli vyhlásili, že Putin nemá koronavírus a že hlava ruského štátu je pravidelne testovaná. Pandémia COVID-19 pokrýva prakticky celý svet. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie je v súčasnosti infikovaných viac ako 3,1 milióna ľudí, zomrelo asi 224 tisíc ľudí.

 

Situácia v krajine 

Rusko je na ôsmom mieste z hľadiska počtu nakazených. V krajine bolo diagnostikovaných celkom 114 431 prípadov koronavírusovej infekcie, takmer 13 220 pacientov sa uzdravilo, 1169 ľudí nebolo možné zachrániť.

 

Zdroj:  https://ria.ru/20200501/1570873582.html

            https://www.google.com/amp/s/amp.rbc.ru/rbcnews/society/15/04/2020/5e9690de9a79470f2adb5e88

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona