Hlavný distributér jedovatého alkoholu ako jediný akceptoval uložený trest

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 14:30 • 2 min
Hlavný distributér jedovatého alkoholu ako jediný akceptoval uložený trest

ZLÍN - Prvý rozsudok v kauze zlínskej odnože metanolovej aféry je už právoplatný. Hlavný distributér jedovatého alkoholu Jiří Vacula akceptoval 15-ročný trest väzenia; proti verdiktu sa neodvolal ani štátny zástupca (prokurátor). Informovali o tom české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa slov Vaculovho obhajcu Michala Zbožínka sa obžalovaný rozhodol pre tento krok po porade s blízkymi a s ohľadom na tragické následky prípadu.
     

Metanolová aféra si v období od septembra 2012 vyžiadala päť desiatok životov, ďalšie desiatky ľudí sa priotrávili a časť z nich vyviazla s trvalými následkami.
     

Krajský súd v Zlíne odsúdil v máji desať obžalovaných na dlhoročné tresty väzenia, pričom dvom mužom, zodpovedným za výrobu smrteľného pančovaného alkoholu, vymeral doživotie. 
     

Nielen títo dvaja, ale aj ďalších sedem obžalovaných sa postupne proti trestom odvolali. Vacula je tak jediným, ktorý trest prijal. V dvoch prípadoch podal po zvážení ďalšieho postupu odvolanie aj štátny zástupca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona