Hlavnú výhru vo vianočnej lotérii v Španielsku získalo stredisko Roquetas de Mar

NETKY.SK • 22 December 2015, 15:20 • 2 min
Hlavnú výhru vo vianočnej lotérii v Španielsku získalo stredisko Roquetas de Mar

MADRID - Hlavnú výhru v tohtoročnej vianočnej lotérii v Španielsku si rozdelia tipujúci z plážového strediska Roquetas de Mar na stredomorskom pobreží. O výsledku dnešného žrebovania sledovaného v celom Španielsku informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Účastníci Mimoriadnej vianočnej lotérie mohli tentoraz vyhrať spolu 2,2 miliardy eur, z čoho štyri milióny tvoria hlavnú výhru známu pod označením El Gordo (Tučná). Séria žrebov, ktorých majitelia si túto sumu rozdelia, nesie číslo 79.140.

 

Takmer štvorhodinové žrebovanie v priestoroch madridskej opery Teatro Real naživo prenášali španielske rozhlasové i televízne stanice. Španielska vianočná lotéria s vyše 200-ročnou tradíciou je považovaná za najstaršiu a najväčšiu na svete.

 

Žrebov s rovnakým číslom existuje vždy 160 kusov, ktoré sa predávajú spoločne za 200 eur. Španieli sa však pri kúpe spravidla skladajú a často sa uspokoja s desatinovým podielom za 20 eur. Niektoré médiá tak uvádzajú namiesto štvormiliónovej iba 400-tisícovú hlavnú výhru. Zo získaných peňazí je navyše potrebné odviesť 20 percent štátu.

 

Žreby s číslom 79.140 sa podľa DPA tento rok predali v meste Roquetas de Mar ležiacom v juhovýchodnom španielskom regióne Almería.

Hoci ostatné lotérie ponúkajú vyššie jednotlivé výhry, vianočné žrebovanie je v Španielsku označované za najštedrejšie, pokiaľ ide o celkovú vyplácanú sumu. Podľa údajov štátneho lotériového podniku LAE odbyt vianočných žrebov oproti minulému roku stúpol o 4,5 percenta, pričom na jedného obyvateľa Španielska pripadá priemerná investícia 55,42 eura.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies