Hlavnou tému medzinárodného fóra Globsec 2012 bude ekonomika

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 07:04 • 2 min
Hlavnou tému medzinárodného fóra Globsec 2012 bude ekonomika

Hlavnou tému medzinárodného fóra Globsec 2012 bude ekonomika - Politika V hlavnom meste Slovenska sa dnes začne trojdňové medzinárodné fórum Globsec 2012. Zíde sa na ňom viac ako 600 hostí z celého sveta vrátane dvoch desiatok ministrov, premiérov a prezi

slovakia

left justify in out

img

V hlavnom meste Slovenska sa dnes začne trojdňové medzinárodné fórum Globsec 2012. Zíde sa na ňom viac ako 600 hostí z celého sveta vrátane dvoch desiatok ministrov, premiérov a prezidentov. Kľúčovú úlohu v agende fóra bude tento rok po prvý raz hrať ekonomika a eurokríza. TASR informoval Viktor Škulec zo Slovenskej atlantickej komisie.
      "Medzi rečníkmi budú vysokí predstavitelia jednotlivých krajín, vrátene prezidentov Slovenska, Chorvátska a Slovinska, tiež predsedov vlád a ministrov, ako aj medzinárodných inštitúcií," vymenoval Škulec. 
      Štyri tematické piliere tohtoročného Globsecu, a to ekonomika, transatlantické vzťahy, Arabská jar a regióny stredného Východu, Balkán a Východné partnerstvo EÚ, sú zamerané na hospodárske otázky, či už na európskej alebo globálnej úrovni.
      "Historicky najvyšší počet vysokých štátnych predstaviteľov, ktorí prichádzajú do Bratislavy, nás utvrdzuje v tom, že Globsec je vnímaný ako kľúčová udalosť a vhodná príležitosť na stretnutia na najvyššej úrovni," podotkol Róbert Vass, zakladateľ fóra a generálny tajomník Slovenskej atlantickej komisie, ktorá je hlavným organizátorom podujatia.
      Bratislavské globálne fórum Globsec bolo založené v roku 2005 Slovenskou atlantickou komisiou, ktorá je dodnes hlavným organizátorom podujatia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies