Hlavnou novinkou ZSSK v novom grafikone je návrat IC vlakov

NETKY.SK • 11 November 2016, 13:06 • 2 min
Hlavnou novinkou ZSSK v novom grafikone je návrat IC vlakov

BRATISLAVA - Návrat InterCity (IC) vlakov medzi Bratislavou a Košicami po takmer ročnej pauze je hlavnou novinkou Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. (ZSSK) v novom grafikone vlakovej dopravy. Od 11. decembra tohto roka budú na hlavnej domácej trati jazdiť denne dva páry týchto komerčných expresov, pričom cestu medzi najväčšími mestami Slovenska zvládnu za štyri hodiny a 42 minút. Pôjde o najrýchlejšie železničné spojenie západu a východu krajiny.

slovakia

left justify in out

Ako v piatok informovali zástupcovia štátneho osobného vlakového dopravcu, IC vlaky budú odchádzať z Bratislavy o 9:47 a 15:47, z Košíc pôjdu v pondelok až sobotu o 7:31 a 15:31, v nedeľu o 9:31 a 15:31. Popoludňajší vlak z Bratislavy bude pokračovať ako priama súprava až do Humenného. Tradične povinne miestenkové vlaky budú mať päť vozňov a okrem Bratislavy a Košíc budú zastavovať v staniciach Trnava, Žilina, Poprad - Tatry a Kysak.


"IC vlaky považujeme za svoju vlajkovú loď," povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva ZSSK Filip Hlubocký. "Bude to najkomfortnejšie, najrýchlejšie spojenie. Je to vlak najvyššej kategórie, cestujúcim chceme poskytovať služby v komforte, ktorý im patrí. Máme ambíciu, aby tento produkt bol už od prvého roku v prevádzkovom zisku. Čo sa týka hospodárskeho výsledku, predpokladáme, že za tri, štyri roky budú čierne čísla (zisk)," dodal. Hlubocký verí, že cenník IC vlakov bude prehľadný a reaguje na toky cestujúcich v silných a slabých časoch.


Cestovné v týchto nedotovaných vlakoch bude závisieť od konkrétneho dňa a spoja, pričom bude rovnaké v pokladniciach i v internetovom predaji. Na celej trase z Bratislavy do Košíc a späť sa bude pohybovať bez zliav od 15,90 do 21,50 eura v druhej triede. Najlacnejší lístok bude platiť na ranný spoj z Bratislavy v nedeľu až stredu alebo popoludňajší z Košíc v pondelok až stredu. Najvyššia cena bude napríklad na spoj v piatok z Bratislavy alebo v nedeľu z Košíc. Cesta v bežnom, dotovanom rýchliku na tú istú vzdialenosť stojí 18,76 eura bez ohľadu na čas zakúpenia lístka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona