Hlavnou hviezdou Uprising Reggae Festivalu budú UB40

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 11:40 • 2 min
Hlavnou hviezdou Uprising Reggae Festivalu budú UB40

BRATISLAVA - Hlavnou hviezdou ôsmeho ročníka Uprising Reggae Festivalu, ktorý sa uskutoční 21. a 22. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, bude britská skupina UB40. Na svojej oficiálnej webstránke o tom informovali organizátori festivalu.

slovakia

left justify in out

UB40 vznikli v roku 1978 v Birminghame, pričom svoj názov odvodili od tlačiva na podporu pre nezamestnaných Unemployment Benefit, Form 40. Debutovali o dva roky neskôr albumom Signing Off, pričom v súčasnosti majú na konte 18 štúdioviek, 14 kompilácií a štyri živé nahrávky. Zatiaľ naposledy vydali album Getting Over The Storm (2013). Na celom svete predali viac než 70 miliónov kópií nahrávok a medzi ich najznámejšie hity patria skladby Red Red Wine, If It Happens Again, Food For Thought, Kingston Town, Higher Ground, Can't Help Falling In Love, I Got You Babe či Baby Come Back. Na konte majú štyri nominácie na cenu Grammy.


Headlinermi tohtoročného Uprisingu budú tiež Bunny Wailer z Jamajky a americký spevák a rapper Matisyahu. Okrem nich sú potvrdenými interpretmi aj Anthony B, Mad Professor & Earl 16, Chuck Fenda, Jah Sun, Shy FX, Beardyman, Dope D.O.D., Brother Culture, Solo Banton, Mungo's Hi Fi, Soom T, Irie Maffia, Earl Gateshead, Cian Finn, Panda Dub, Skarra Mucci, O.B.F. Soundsystem & Shanti D, Danny Ranks, Symbiz Sound & Zhi MC, Cookie The Herbalist a Little Pepe. Vstupenky na podujatie stoja 40 eur a sú v predaji v sieti Ticketportal a na webstránke www.uprising.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies