Hlavného podozrivého z útoku na konzulát v líbyjskom Benghází previezli do USA

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 17:52 • 2 min
Hlavného podozrivého z útoku na konzulát v líbyjskom Benghází previezli do USA

WASHINGTON - Hlavný podozrivý z krvavého útoku na americký konzulát vo východolíbyjskom meste Benghází v roku 2012, ktorý si vyžiadal životy štyroch Američanov vrátane veľvyslanca, dorazil dnes ráno do Washingtonu.

slovakia

left justify in out

Hovorca úradu americkej prokuratúry vo Washingtone D.C., Bill Miller informoval, že Ahmad Abú Chattala sa nachádza vo federálnej väzbe.
      

Televízia CNN a noviny New York Times uviedli, že Abú Chattalu predviedli pred federálny súd vo Washingtone z obojživelnej lode amerického námorníctva, na ktorej bol zadržiavaný od svojho zajatia 15. júna americkými špeciálnymi silami pri osobitnej operácii na predmestí Benghází. 
      

Hovorca prokuratúry sa nechcel vyjadriť k tomu, kde presne sa Abú Chattala nachádza, avšak v okolí budovy súdu neďaleko washingtonského Capitolu boli sprísnené bezpečnostné opatrenia.
      

Zadržanie Abú Chattalu je veľkým úspechom Obamovej administratívy, ktorú kritizovali za neschopnosť odvrátiť útok na americký konzulát v Benghází aj za neschopnosť chytiť jeho páchateľov. Podľa vyjadrenia Pentagónu bude Abú Chattala, vysokopostavený líder odnože teroristickej organizácie Ansár aš-Šaría v líbyjskom meste Benghází, súdený podľa amerického práva.
      

Niektorí republikánski kongresmani požadovali, aby bol postavený pred vojenský súd na Guantáname. Prezident Obama však presadzuje politiku, aby podozrivých z terorizmu, zadržaných v zahraničí, súdili federálne súdy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies