Hlavné mesto otvorí letnú kúpaciu sezónu už o dva týždne

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 15:10 • 2 min
Hlavné mesto otvorí letnú kúpaciu sezónu už o dva týždne

BRATISLAVA - Víchrice, dážď a chlad v uplynulých dňoch príliš nenaznačovali, že by sa o pár dní mala na bratislavských kúpaliskách začať hlavná letná sezóna.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia však predpovedajú, že už koncom tohto týždňa by sa teploty na juhozápade Slovenska mohli vyšplhať nad 25, ba až do 30 stupňov Celzia, čo sú už hodnoty pre letné dni. Ako je Správa rekreačných a telovýchovných zariadení (STaRZ) v hlavnom meste pripravená na letnú kúpaciu sezónu, pre TASR priblížil riaditeľ STaRZ Jozef Chynoranský.
     

Táto organizácia prevádzkuje v Bratislave šesť bazénových letných kúpalísk. "V minulom roku sme zaznamenali rekordnú návštevnosť, keď naše služby využilo viac ako 260.000 návštevníkov. Sú to kúpaliská Rosnička, Delfín, Tehelné pole, Lamač, Zbojníčka v Rači a kúpalisko v Krasňanoch na Černockého ulici. K tomu patrí aj prírodné kúpalisko na jazerách Zlaté piesky, kde sme vlani zaznamenali najvyšší prírastok návštevníkov. Sezónu chceme otvoriť v posledný májový víkend, 30. mája, na štyroch kúpaliskách. V Rači, Krasňanoch a na Zlatých pieskoch otvárame až 7. júna,“ povedal Chynoranský.
     

V súčasnosti na všetkých letných kúpaliskách STaRZ prebiehajú finálne práce pred otvorením sezóny. „Areály čistíme od drevinových náletov, vykášame buriny, dokončujeme údržbárske a sanitárne práce na zariadeniach tak, aby nám mohol regionálny úrad verejného zdravotníctva dať pred začiatkom sezóny súhlasné stanovisko na prevádzku v letnej sezóne.“
     

Vstupné na bratislavské kúpaliská zostáva na úrovni minuloročných cenníkov. Výnimkou je len prírodné kúpalisko na Zlatých pieskoch, kde sa základná cena vstupenky mierne zvýši. „Už druhý rok tu pokračuje revitalizácia centrálnych plôch. Okrem klasickej pieskovej pláže s výmerou 1000 štvorcových metrov pribudli rôzne turistické i detské atrakcie, vynovili sme mobiliár, rekonštruovali verejné osvetlenie, vybudovali sme tam nové sociálne zariadenia, sprchy, prezliekarne. Návštevníkov môžu zaujať aj nové deväťjamkové golfové patovacie gríny s umelou trávou. Celkové finančné náklady na letné kúpaliská sú v tomto roku na úrovni 100.000. eur,“ dodal Chynoranský.
     

Otváracie hodiny na kúpaliskách od začiatku sezóny budú v pracovných dňoch od 12.00 do 19.00 h, v prázdninových mesiacoch júl – august od 09.00 do 19.00 h. Na Rosničke, Delfíne a Tehelnom poli budú prevádzkové hodiny podľa okolností predĺžené aj preto, že v týchto bazénoch je možný dodatočný ohrev vody v prípade nižších denných teplôt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies