Hlavné mesto onedlho zasiahne bežecký ošiaľ, bratislavský maratón prináša viacero noviniek

NETKY.SK • 21 Marec 2019, 15:06 • 2 min
Hlavné mesto onedlho zasiahne bežecký ošiaľ, bratislavský maratón prináša viacero noviniek

Bratislava – Prvý aprílový víkend (6 – 7. 4.) bude opäť v hlavnom meste patriť ČSOB Bratislava Marathonu. Jeho v poradí 14. ročník prináša viacero noviniek vrátane posunu štartu hlavných pretekov o hodinu skôr, úschovne bicyklov či benefitu pre bežcov zo strany mestských organizácií. Zároveň sa posilňuje aj ekologický charakter. Na štvrtkovej tlačovej besede o tom informovali organizátori podujatia.

slovakia

left justify in out

"Verím, že podujatie opäť prinesie do ulíc mesta príjemnú, nielen športovú atmosféru. Budem rád, keď ľudia budú hrdo nosiť v sobotu aj v nedeľu svoje medaily," uviedol Jozef Pukalovič, riaditeľ ČSOB Bratislava Marathonu. Zároveň však na bežcov apeluje, aby neprepínali a zvážili svoje sily a aby všetci v zdraví dobehli do cieľa.

 

Po mnohých sprievodných akciách sa samotné trojdňové podujatie začne v piatok 5. apríla. Pôjde o finále detskej atletiky a súťažiť sa bude o najlepšiu školu bratislavského regiónu.

 

 

Sobota 6. apríla bude venovaná deťom a rekreačným bežcom. Doobedie bude patriť pretekom lezúňov či detským pretekom spojeným s hudobným vystúpením Spievankovo. Poobedie bude patriť minimaratónu či behu seniorov. Nedeľa 7. apríla prinesie hlavné disciplíny, teda maratón, polmaratón a dva štafetové behy.

 

"Vieme, že bežci prekonávajú veľa vecí, že to nie je ideálne. Veľakrát potrebujete nakopnúť, možno trošku popohnať," poznamenal Pukalovič. Pripravených bude preto 14 "stageov", kde bude bežcov povzbudzovať a poháňať živá hudba. Okrem toho bude vytvorených aj päť tzv. fun zón. "Ktokoľvek z divákov alebo návštevníkov, ak zbadá medzi bežcami svojho známeho alebo rodinného príslušníka, ho môže cez megafón podporiť a motivovať," doplnil Pukalovič s tým, že si od toho sľubujú ešte lepšiu atmosféru a zážitky.

 

Podujatie by zároveň malo byť aj ekologickejšie. Prináša totiž okrem iného aj plogging, teda beh spojený so zbieraním odpadkov. Ten už odštartoval koncom marca na petržalskom nábreží. Zároveň budú počas samotných behov vytvorené zóny na separovanie odpadu s veľkými špeciálnymi košmi so sieťami. Inšpiráciou bol pre organizátorov napríklad Paríž.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona