Hlavné mesto Islamabad zasiahlo zemetrasenie

NETKY.SK • 11 Október 2010, 11:30 • 2 min
Hlavné mesto Islamabad zasiahlo zemetrasenie

Hlavné mesto Islamabad zasiahlo zemetrasenie - Svet Obyvateľov pakistanského hlavného mesta Islamabad vyhnalo v noci nadnes z postelí zemetrasenie s magnitúdou 5,3. Nepríjemne im tak pripomenulo zničujúce zemetrasenie, ktoré takmer presne pred piatimi rok

slovakia

left justify in out

Obyvateľov pakistanského hlavného mesta Islamabad vyhnalo v noci nadnes z postelí zemetrasenie s magnitúdou 5,3. Nepríjemne im tak pripomenulo zničujúce zemetrasenie, ktoré takmer presne pred piatimi rokmi zabilo vyše 80.000 ľudí a ďalšie tri milióny osôb pripravilo o domovy.
      Seizmológ Aríf Mahmúd v severozápadnom pakistanskom meste Pešávar uviedol, že epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo iba 28 kilometrov severne od Islamabadu. Došlo k nemu dnes o 02.45 h v malej hĺbke desať kilometrov, takže spôsobilo silné otrasy. Zatiaľ neboli hlásené žiadne škody ani zranenia.
      Zemetrasenie s magnitúdou 7,6 zasiahlo 8. októbra 2005 rozsiahle oblasti okolo epicentra v pakistanskej časti Kašmíru. Takisto zvalilo obytný blok v hlavnom meste a usmrtilo tam 74 ľudí.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies