Hlavné mesto a Staré Mesto plánujú v budúcnosti spojiť vianočné trhy

NETKY.SK • 10 Január 2023, 14:30 • 2 min
Hlavné mesto a Staré Mesto plánujú v budúcnosti spojiť vianočné trhy

BRATISLAVA - Hlavné mesto a bratislavské Staré Mesto plánujú v budúcnosti spojiť svoje vianočné trhy. Hovoria o efektívnom riešení s výhodami nielen pre návštevníkov trhov, ale aj pre samosprávy samotné. Pre TASR to potvrdila Martina Karmanová z referátu komunikácie s verejnosťou staromestského miestneho úradu.

slovakia

left justify in out

Stretnutia sú naplánované na jar. "Vianočné trhy plánujeme v budúcnosti spojiť. Pre obe strany, teda pre Staré Mesto aj magistrát je to efektívne riešenie, ktoré prináša mnoho výhod všetkým návštevníkom vianočných trhov v historickom centre mesta," skonštatovala Karmanová. Výhody sa podľa nej premietnu predovšetkým do ekologickej udržateľnosti trhov, čiže triedený a kompostovateľný odpad, ale aj do vyššej čistoty i zvýšenia kvality ponúkaných služieb. Mestská časť by zároveň pri spolupráci s hlavným mestom mohla ušetriť značné finančné prostriedky.

 

img

 

Staromestský tím pre organizáciu vianočných trhov už absolvoval prvé stretnutie s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom. Pravidelné stretnutia sú naplánované na jar. Spolupráca by sa mala nastaviť aj na základe výsledkov dotazníka spokojnosti, ktorý pripravil a vyhodnotil bratislavský magistrát. Ako najlogickejšie riešenie toho, kto by mal byť následne organizátorom trhov, sa zdá byť Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS). Ak by sa tak stalo, okrem vianočných trhov na Hlavnom a Františkánskom námestí, by prevzalo aj tie na Hviezdoslavovom námestí. "Ale rozhovory len započali. Ako sa finálne dohodneme, budeme vedieť odprezentovať začiatkom leta," doplnila Karmanová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies