Hlavné britské komerčné banky sú zdravé, obstáli v stresovom teste BoE

NETKY.SK • 1 December 2015, 11:08 • 2 min
Hlavné britské komerčné banky sú zdravé, obstáli v stresovom teste BoE

LONDÝN - Britské veľkobanky si môžu vydýchnuť. Všetkých sedem kontrolovaných ústavov obstálo v tohtoročnom stresovom teste centrálnej banky, Bank of England (BoE). Informuje o tom DPA. Výsledok testu znamená, že nebudú musieť prijímať dodatočné opatrenia na zvýšenie svojho rezervného kapitálu. BoE dnes informovala, že aj Standard Chartered, o ktorej boli pochybnosti, spĺňa požiadavky na minimálnu výšku rezerv. Pomohlo jej predovšetkým nedávne oznámenie zvýšenia kapitálu.

slovakia

left justify in out

BoE bude robiť stresové testy veľkých ústavov každý rok. Chce mať prehľad, ako sú pripravené na prípadné nové krízy a či im vlastný rezervný kapitál bude stačiť na ich zvládnutie.

 

Kým vlani sa venovala hlavná pozornosť domácemu vývoju, šoku vyvolanému náhlym poklesom cien nehnuteľností, teraz sa centrálna banka sústredila na dôsledky vonkajších kríz na komerčné ústavy Británie. Tento rok sa dostala iba tesne nad limit čiastočne zoštátnená Royal Bank of Scotland (RBS). Kontrolóri ju zaradili medzi zdravé ústavy len vďaka novým plánom na získanie potrebného kapitálu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona