Hlavná registrácia utečencov bude na macedónsko-gréckych hraniciach

NETKY.SK • 18 Február 2016, 18:05 • 2 min
Hlavná registrácia utečencov bude na macedónsko-gréckych hraniciach

ZÁHREB - Šéfovia policajných zborov krajín ležiacich na takzvanej balkánskej trase sa dnes dohodli na novom spôsobe zaobchádzania s migrantmi, ktorí dorazia k macedónsko-gréckym hraniciam. Týmto opatrením sa snažia obmedziť prílev ilegálnych migrantov smerujúcich do západnej Európy, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šéf chorvátskej polície Vlado Dominič povedal, že policajní predstavitelia Chorvátska, Srbska, Slovinska, Macedónska a Rakúska sa počas dnešného stretnutia v chorvátskej metropole Záhreb dohodli na tom, že registrácia a hlavný skríning migrantov bude prebiehať v Macedónsku na hraniciach s Gréckom. Dodal, že toto opatrenie vstupuje do platnosti okamžite.

 

Migranti, ktorí kontrolami prejdú, budú následne dopravení z macedónskeho pohraničného mesta Gevgelija k rakúskym hraniciam.

 

Zmienené krajiny sa na dnešnom stretnutí tiež dohodli, že každá z nich sa o utečencov postará samostatne. O pomoc s registráciou a kontrolami migrantov plánujú požiadať aj Albánsko a Bulharsko, ktoré by v prípade úplného uzatvorenia grécko-macedónskych hraníc čelili zvýšenému náporu utečencov, spresnila chorvátska agentúra HINA.

 

Doteraz boli státisíce migrantov utekajúcich pred vojnovými konfliktami a chudobou prepravovaní na hranice každej zo spomínaných balkánskych krajín, kde boli samostatne preverení a pred pokračovaním v ceste im boli vydané dokumenty na dočasný azyl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies