Hlavná expertka na ebolu je v karanténe

NETKY.SK • 28 September 2014, 11:10 • 2 min
Hlavná expertka na ebolu je v karanténe

MONROVIA - Hlavnú odborníčku na ebolu v africkej Libérii, kde si nákaza vyžiadala najviac obetí, museli umiestniť do karantény.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je podozrenie, že sa mohla nakaziť smrtiacim vírusom. Bernice Dahnová pôsobí ako zástupkyňa libérijského ministra zdravotníctva a v krajine je považovaná za hlavnú koordinátorku na boj proti šíreniu eboly. Dahnovej osobný asistent pritom už ebolu dostal. Politička však podľa vlastných slov pravdepodobne nemá žiadne symptómy nakazenia vírusom a karanténa je len preventívnym opatrením.


Svetová zdravotnícka organizácia v piatok informovala, že počet obetí eboly v západnej Afrike prvýkrát oficiálne prekročil číslo 3000. Najnovšie údaje hovoria o tom, že v regióne sa vírusom infikovalo viac ako 6500 ľudí. Najhoršie postihnutou krajinou je Libéria, kde na ebolu zomrelo asi 1800 ľudí. V správe sa tiež uvádza, že ebolou sa nakazilo aj 375 zdravotníkov ošetrujúcich nakazených pacientov. Z nich až 211 na následky nákazy zomrelo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona