Hlavná časť slovenskej výpravy už odcestovala do Soči!

NETKY.SK • 31 Január 2014, 11:02 • 2 min
Hlavná časť slovenskej výpravy už odcestovala do Soči!

BRATISLAVA - Hlavná časť slovenskej výpravy odcestovala v piatok ráno do dejiska zimných olympijských hier v Soči. Z viedenského letiska Swechat odletelo 29 športovcov spoločne s členmi realizačných tímov, ako aj prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár.

slovakia

left justify in out

Vedúca výpravy Janka Gantnerová mala pred odchodom zmiešané pocity. "Pocity sú stále rovnaké - zmiešané s hrdosťou, zodpovednosťou a radostným očakávaním." Zároveň dodala, že v posledných dňoch ešte finišovalo v Soči dolaďovanie detailov. "Nikdy nie je nič na sto percent. Máme tam už dvoch pracovníkov SOV, ktorí preberajú dediny a bojujú s prvou organizačnou časťou. Takže verím, že keď naša časť výpravy príde, športovci budú môcť ísť hneď do dedín a budú mať pripravené svoje miesta," povedala Gantnerová po štvrtkovom slávnostnom sľube výpravy na Bratislavskom hrade, ktorý do rúk prezidenta zložili v mene všetkých olympionikov bežec na lyžiach Martin Bajčičák a biatlonistka Anastasia Kuzminová.

Bajčičák sa pod piatimi kruhmi predstaví už piatykrát, v porovnaní s predchádzjúcimi rokmi však od svojich ambícií upustil. "Kedysi som cestoval na MS alebo ZOH s ambíciou umiestniť sa do 10. miesta, teraz som od toho upustil. Mojou métou je TOP 15-ka, keďže mi už nejaké roky pribudli. Ak to bude vyššie umiestnenie, budem len a len rád," uviedol Bajčičák. 

 V Soči sa od 7. do 23. februára predstaví 62 slovenských športovcov. V čiernomorskom stredisku bude viac športovcov ako na prvých samostatných ZOH 1994 (43)a menej ako naposledy v roku 2010 (73). Treba však vziať do úvahy, že Lillehammer bol prechodom zo systému dvoch olympiád v jednom roku (naposledy v 1992 ZOH v Albertville a OH v Barcelone) na dvojročné striedané intervaly a v prípade Slovenska zúženú predolympijskú prípravu navyše nominačne ovplyvnili kvóty nového štátu. Na druhej strane Soči z pohľadu slovenskej účasti nemôže konkurovať Vancouveru ani so zmenenými a veľkorysejšími kvalifikačnými kritériami v lyžiarskych disciplínach, keďže pred štyrmi rokmi výpravu počtom riadne rozšírilo družstvo hokejistiek.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies