Hlaváčková neposlúchla rady lekárov a na zápas nastúpila so zranením

NETKY.SK • 14 August 2016, 10:35 • 2 min
Hlaváčková neposlúchla rady lekárov a na zápas nastúpila so zranením

RIO DE JANEIRO - Neposlúchla rady lekárov a na zápas nastúpila so zranením. Česká tenistka Andrea Hlaváčková si nenechala ujsť súboj o bronz na olympijskom turnaji v Rio de Janeiro a spoločne so svojou partnerkou Luciou Hradeckou "hrdinsky" odohrala duel ženskej štvorhry proti krajankám Lucii Šafářovej a Barbore Strýcovej.

slovakia

left justify in out

Zranenie oka ju však obmedzovalo a aj preto sa z výhry a zisku cenného kovu tešili súperky.

 

Hlaváčková utrpela zlomeninu kostičky za okom v semifinálovom súboji proti švajčiarskemu páru Martina Hingisová, Timea Bacsinszká. Stalo sa tak v kľúčovom momente, keď Češky vyhrávali 7:5, 6:4 a mali mečbal. Loptička z rakety Hingisovej trafila Hlaváčkovú priamo do oka. Lekári jej štart v súboji o tretie miesto neodporúčali, 30-ročná tenistka sa však rozhodla hrať. "Po semifinále som musela ísť do nemocnice, vyšetrenia trvali do piatej hodiny ráno. Robili mi CT, zistili mi fraktúru očnicového oblúka. Ešte tesne pred zápasom som nevedela, či budem schopná hrať," vravela Češka pre portál idnes.cz.

 

Od účasti v zápase ju odhovárala aj jej partnerka Hradecká. "Lucka mi hovorila, aby som nehrala. Všetci ma od toho odhovárali. Ale myslím, že potom by mi to bolo ľúto," dodala. Hlaváčková pôvodne tvrdila, že Hingisová ju trafila neúmyselne. "Trošku som zmenila názor. Ak niekto na svete vie, kam letí úder, tak je to Hingisová. Trafilo to priamo do mňa. Nebudem jej to vyčítať, ale jej reakcia potom bola nepríjemná. Myslím, že sa nemala starať o to, či ma mali ošetrovať lekári. Možno sa radšej mohla spýtať, či som v pohode. Musím povedať, že ma sklamala," posťažovala sa Hlaváčková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies