Hlasovaním ukončili poslanci trojdňovú 8. schôdzu Národnej rady SR

NETKY.SK • 5 November 2010, 12:43 • 2 min
Hlasovaním ukončili poslanci trojdňovú 8. schôdzu Národnej rady SR

Hlasovaním ukončili poslanci trojdňovú 8. schôdzu Národnej rady SR

slovakia

left justify in out

img

Hlasovaním o posledných prerokovaných bodoch skončili dnes poslanci 8. schôdzu Národnej rady SR, ktorá trvala len tri dni. Najbližšie by sa mali zísť na decembrovom zasadnutí, ktorého začiatok je naplánovaný na 30. novembra.
      Záverečnému dňu dominovala diskusia k zámeru ministra kultúry Daniela Krajcera (SaS) zlúčiť Slovenskú televíziu a Slovenský rozhlas. Právnu normu, ktorá zlúčenie rieši, posunul parlament do druhého čítania.
      Do ďalšieho legislatívneho procesu poslali aj návrh novely zákona o štátnom občianstve. Podľa nej by už ľudia nemali prichádzať o slovenské štátne občianstvo, keď dobrovoľne požiadajú o občianstvo iného štátu.
      Po novom by malo byť možné stratiť slovenské občianstvo iba prepustením zo štátneho zväzku SR na vlastnú žiadosť. Zároveň ho získajú naspäť žiadatelia, ktorí ho stratili od 17. júla do konca tohto roka na základe novely pripravenej kabinetom Roberta Fica. Takéto osoby budú súčasne oslobodené od zaplatenia správneho poplatku súvisiaceho s týmto úkonom.
      Parlament dnes zároveň odmietol návrh Smeru-SD, aby sa platy poslancov Národnej rady SR tretí rok po sebe zmrazovali. Opozičná strana svoj zámer zdôvodňovala tým, že tento návrh bude znamenať prínos do štátneho rozpočtu vo výške približne jeden milión eur.
      Okrem toho rozhodli poslanci o tom, že revíziu tohtoročného rozpočtu prerokujú definitívne až na nasledujúcej, decembrovej schôdzi parlamentu. Urobia tak aj napriek tomu, že o zmene diskutujú v skrátenom konaní a dnes ju posunuli do druhého čítania. Revíziu rozpočtu z dielne Ministerstva financií SR schválila vláda v stredu (3.11.), do programu aktuálneho zasadnutia snemovne ju zaradili dodatočne.
      Parlament ďalej vzal na vedomie petíciu so 125.640 podpismi proti výstavbe megakasína v bratislavských Jarovciach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies