Hlasovanie o eurovale bude 11. októbra, dohoda stále nie je

NETKY.SK • 5 Október 2011, 18:11 • 2 min
Hlasovanie o eurovale bude 11. októbra, dohoda stále nie je

Hlasovanie o eurovale bude 11. októbra, dohoda stále nie je

slovakia

left justify in out

img

Hlasovanie o eurovale bude na pôde parlamentu 11. októbra, teda hneď v prvý deň najbližšej schôdze. Novinárom to dnes oznámil líder Mosta-Híd Béla Bugár. Práve v centrále jeho strany už od 17. hodiny rokuje Koaličná rada.
Termín hlasovania je zatiaľ jediná vec, na ktorej sa lídri dokázali dohodnúť. SaS, ktorá je proti eurovalu, zatiaľ kompromis ponúknutý premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS) neakceptovala. "Zatiaľ nedošlo k dohode ohľadne eurovalu, rokovania budú pokračovať. Máme ešte týždeň, ktorý na to využijeme," avizoval Bugár. V čom konkrétne SaS vidí problém, nepovedal.
Predseda KDH Ján Figeľ je presvedčený, že parlament nebude schopný rokovať o iných témach, kým nebude vyriešený euroval. "Atmosféra už na septembrovej schôdzi bola taká, že mnohé body odpadli len preto, lebo euroval zarezonoval ako zásadná otázka. V parlamente je politikum veľmi silné, takže povedať, že teraz sa nebudeme rozprávať o eurovale, ale riešiť iné témy, neobstojí," upozornil.
Možnosť dohody na eurovale predseda SaS Richard Sulík nechcel bližšie komentovať. Koalícia sa podľa neho dohodla, že dnes bude za všetkých hovoriť Béla Bugár. "Zvládol to veľmi dobre a čokoľvek by som povedal, len by som tento dobrý dojem pokazil," reagoval na novinárske otázky.
Premiérka Radičová, ktorá má momentálne virózu, z Koaličnej rady už odišla a k rokovaniu sa bližšie nevyjadrovala. "Sú predložené návrhy na rokovanie, rokujeme," konštatovala stručne.
Koaliční lídri budú teraz podľa Bugára pokračovať v diskusii o rozpočte a pred novinárov sa už dnes údajne nepostavia. Výstup z rokovaní by mal byť známy až v stredu (5.10.).
Predseda SaS Richard Sulík počas príchodu na dnešné zasadnutie povedal, že strana je spokojná len s časťou kompromisu, ktorý liberálom ponúkla šéfka exekutívy a zvyšok ponuky je pre nich neprijateľný. V čom návrh spočíva a s čím konkrétne má SaS problém, však prezradiť nechcel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona