Hlasovací preukaz sa dá vybaviť aj cez aplikáciu volby.digital

NETKY.SK • 10 Február 2016, 12:46 • 2 min
Hlasovací preukaz sa dá vybaviť aj cez aplikáciu volby.digital

BRATISLAVA - Hlasovací preukaz, ktorý umožní voličovi hlasovať v ktorejkoľvek volebnej miestnosti na Slovensku, sa dá vybaviť aj cez aplikáciu volby.digital. Dosiaľ túto možnosť využilo 2000 ľudí, počet žiadateľov rastie. Čas majú už len štyri dni, teda do 15. februára. Informoval o tom dnes Ján Hargaš z iniciatívy Slovensko.Digital.

slovakia

left justify in out

Hlasovací preukaz vydáva obec, volič oň musí požiadať. Urobiť to môže osobne, klasickou poštou alebo emailom. Vybaviť mu ho môže aj splnomocnená osoba. Osobne alebo cez splnomocnenca to môže urobiť do 4. marca v úradných hodinách obce, kde má volič trvalé bydlisko. Ak sa rozhodne pre žiadosť poštou alebo mailom, musí ju poslať do 15. februára. Elektronickú žiadosť môžu podľa Hargaša poslať voliči aj cez aplikáciu volby.digital.

 

"Aplikácia je úspešná, pretože je jednoduchá, bezpečná a rýchla. Všetko sa dá vybaviť za menej ako tri minúty," povedal jeden z iniciátorov výzvy Slovensko.Digital. Na podanie žiadosti stačí počítač, tablet alebo dotykový telefón. "Po jej odoslaní obec zašle hlasovací preukaz do vlastných rúk na adresu, ktorú si žiadateľ zadal," vysvetli iniciátori výzvy.

 

Parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 5. marca. Kandiduje v nich 23 politických strán, hnutí a koalícií. V rámci nich sa o priazeň voličov uchádza viac ako 2900 kandidátov. Voliť môžu všetci občania SR, ktorí majú v deň hlasovania aspoň 18 rokov. Na Slovensku máme viac ako 4,4 milióna oprávnených voličov. Štát vyjdú voľby na 10,7 milióna eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies